Mindeord: Karsten Andersen

Det var en trist besked at få, at Karsten Andersen, tidligere formand for Landsklubben for Deltidsansatte Brandfolk (LFDB), er død i en alder af kun 74 år. Karsten var formand for LFDB i mere end et kvart århundrede. Der var stor respekt om Karsten og hans virke i beredskabet. Det skriver folketingsmedlem Bjarne Laustsen i dette mindeord om Karsten Andersen.

Af Bjarne Laustsen, folketingsmedlem (S)

Det var en trist besked at få, at tidligere formand Karsten Andersen, Landsklubben for Deltidsansatte Brandfolk (LFDB), er død i en alder af kun 74 år.

Karsten var formand for LFDB i mere end et kvart århundrede. Der var stor respekt om Karsten og hans virke i beredskabet. Han var selv en dygtig brandmand i Nibe, men han var også organisationsmand, og det var i den forbindelse jeg mødte ham første gang, mens vi begge var aktive Metaltillidsmænd; det var dog ikke bare det faglige, der havde Karstens interesse. Han var også politisk aktiv som socialdemokrat og medlem af byrådet i Nibe, men det var hans arbejde i beredskabet, som formand for de deltidsansatte og jeg som præsident for de frivillige i Beredskabsforbundet, vi kørte parløb.

Vi kæmpede sammen i mere end 20 år for, at deltidsansatte brandfolk m.fl. ikke skulle modregnes i deres vederlag, hvis de blev arbejdsløse i deres hovederhverv. Det er i høj grad Karstens fortjeneste, at det lykkedes at ændre de tåbelige lovregler, han kæmpede ikke bare for sine egne, men også for de frivillige i Beredskabsforbundet, Foreningen Danske Redningsmænd, Hjemmeværnet og de deltidsansatte brandfolk.

Der stod stor respekt om Karsten hele vejen rundt i det danske beredskab. Der blev lyttet, når han rejste sig i sin fulde højde og fortalte om de frivilliges og deltidsansattes forhold i beredskabet. Karsten ville høres og blev hørt. Han var en ener og var loyal og overordentlig god til at repræsentere sine medlemmer. Han vil blive savnet.

Mine tanker går først og fremmest til Grete, deres fire børn og deres familier. Æret være hans minde.

Annonce