Ny dokumentarserie følger brandvæsens specialtjeneste

En ny dokumentarserie, der har premiere på onsdag, følger Københavns Brandvæsens nye specialtjeneste, som har erstattet røgdykker- og pionertjenesterne. Serien følger de første 20 aspiranter, der står klar til at give alt, hvad de har, for at blive optaget i specialtjenesten. Udover at følge aspiranternes uddannelse, vil serien også vise en række af specialtjenestens indsatser.

I første afsnit af serien, som sendes på TV 2, følger kameraerne en udrykning til en brand i en lejlighed i København, hvor der er meldt om personer i lejligheden. Sideløbende starter de håbefulde aspiranter på deres uddannelsesforløb, der skal sikre dem en plads i specialtjenesten. Den første store test er en hård fysisk test efterfulgt af en praktisk opgave, der viser sig at drille flere af aspiranterne. Hvis aspiranterne ikke lever op til de strenge krav, bliver de kasseret.

”Programmerne giver et indblik i, hvad det kræver at være brandmand i Specialtjenesten – fysisk som mentalt. Brandmændene skal være i topform og kunne holde hovedet ’koldt’, uanset om de går ind i en mørk, røgfyldt bygning eller dykker ned på bunden af Københavns havn. De skal hele tiden tænke på deres egen og kollegernes sikkerhed”, fortæller lederen af Københavns Brandvæsens Specialtjeneste, Ole Gammelby.

Der er i alt otte programmer i serien. Første afsnit sendes onsdag den 9. april kl. 22.40. De resterende afsnit sendes de følgende syv onsdage.

Annonce