Ny naturbrandstankvogn og nye slangetendere til Sønderborg Brand & Redning

Augustenborg-Bro Frivillige Brandværn indsætter om kort tid en ny naturbrandstankvogn, der er opbygget på et Volvo FMX 4×4-chassis hos Wiss i Polen. Det nye køretøj har en kapacitet på ca. 6.000 l. vand samt en Ruberg-pumpe. Desuden har to andre brandværn under Sønderborg Brand & Redning modtaget nye slangetendere.

Den nye naturbrandstankvogn er foran på køretøjet forsynet med en fjernstyret vandkanon. Køretøjet afløser en Mercedes-Benz 1628 vandtankvogn fra 1988.

Tidligere på året har to andre brandværn under Sønderborg Brand & Redning, nemlig Sydals og Vester Sottrup frivillige brandværn, modtaget en ny type slangetender, der er opbygget på Ford Ranger 4×4 pickup-chassiser. De nye køretøjer skal blandt andet skal bruges som trækkerkøretøjer til brandværnenes pumpetrailere.

De tre nye køretøjer supplerer to andre materielnyheder, hvor der på brandstationen i Sønderborg før årsskiftet blev indsat to containertrækker opbygget på Volvo FM 330-chassiser. Containertrækkeren SDB-C1 kører fast med en tankcontainer på 10.000 l. vand og 1.000 l. skum, mens SDB-C2 er monteret med en Hiab X-Hiduo 188-kran samt spil på fronten. Begge køretøjer er monteret med Multilift-kroghejs og er leveret af Skifterbiler. Containerne til de to køretøjer er blandt andet opbygget af GKV og Aasum container. Blandt containerne kan nævnes tank-, slange-, miljø-, redning- samt containerlad.

Foto: Søren Rasch

Annonce