Nyt fynsk beredskab vil styrke det forebyggende arbejde

Nytårsnat blev ni fynske beredskaber til ét, og nu er det Beredskab Fyn, som varetager beredskabsarbejdet på størstedelen af Fyn. Det nye beredskabs opgaver omfatter både det operative beredskab, forebyggende beredskab og uddannelse. Og særligt den forebyggende indsats skal styrkes, efter at 14 medarbejdere i det forebyggende beredskab nu er samlet på brandstationen i Odense. 

Beredskab Fyn bliver landets tredjestørste beredskab med sine 157 medarbejdere. De 35 bliver beskæftiget i administrationen, bl.a. med forebyggende arbejde.

Sammen med de ni ejerkommuner skal Beredskab Fyn sikre et fortsat flow i serviceringen af kommunernes borgere, og her er der fokus på den fremtidige byggesagsafdeling i kommunerne. Det er Beredskab Fyns forebyggende beredskab, som nu beskæftiger sig med brandteknisk byggesagsbehandling, brandsyn, rådgivning til borgere og virksomheder samt samarbejdet med den enkelte kommune.

“I Beredskab Fyn er 14 kompetente beredskabsinspektører klar til at varetage disse opgaver med råd og vejledning samt konkret sagsbehandling i de ni samarbejdskommuner. Det er vores helt klare mål at styrke det forebyggende arbejde”, fortæller Gerner Nielsen, der er ny myndighedschef i Beredskab Fyn,

Beredskab Fyn får sit hovedkvarter på den nuværende brandstation på Åsumvej 35 i Odense.

Annonce