Google Maps
Brandvæsen

Slut med redningsvogn i Svendborg

I mange år har brandstationen i Svendborg haft en redningsvogn. Men som led i en stor spareplan har Svendborg Kommune besluttet, at redningsvognen skal nedlægges, hvilket giver kommunen en besparelse på omkring 130.000 kr. om året. Samtidig har kommunen dog fravalgt et spareforslag, som ville indebære, at Svendborgs særlige to-minutters-beredskab blev nedlagt.

Brandvæsen

Beredskab indsætter elbil til uddannelses- og logistikopgaver

Beredskab Fyn har investeret i en elbil og understøtter dermed den grønne omstilling i samfundet. Der er tale om en VW ID Buzz Cargo med en batterikapacitet på 77 kWh og en elmotor, der yder godt 200 hk. Det er VW’s første varevogn, der er udviklet som elbil helt fra bunden. Det giver en række fordele. Blandt andet at der er plads til et stort batteri med lang rækkevidde.

Brandvæsen

Kollegaer protesterer over bortvisning af fællestillidsmanden hos Beredskab Fyn

I sidste uge valgte Beredskab Fyn at bortvise fællestillidsrepræsentanten på brandstationen i Odense. Det skete, efter at fællestillidsrepræsentanten havde meldt sig syg til en vagt, men ifølge Beredskab Fyn var der reelt tale om en ulovlig udeblivelse. Nu har fællestillidsrepræsentanterne fra to af landets største beredskaber så skrevet til den fynske beredskabskommission, og i brevet betegner de bortvisningen som ”urimeligt og dybt uprofessionelt håndteret”.

Brandvæsen

Slut med indsatsledervagt på Langeland

Fra næste år vil der ikke længere være indsatsledere på vagt på Langeland. Det er Langeland Kommune, som har valgt at spare ordningen væk, og dermed skal øen fremover dækkes af Beredskab Fyns almindelige indsatsledervagt med base i Svendborg-området. Det giver en besparelse på omkring 0,6 mio. kr. og medfører, at tre deltidsansatte indsatsledere må opsiges.

Brandvæsen

Ny tankvogn til Falck i Nyborg og Storebæltsberedskabet

Beredskab Fyn har indsat en ny, alsidig tankvogn på brandstationen i Nyborg. Tankvognen vil også skulle indgå i Storebæltsberedskabet. Den nye tankvogn er kendetegnet ved at være alt andet end en standard-brandbil. Køretøjet er således opbygget og indrettet ud fra lokale behov og specifikationer, som – særligt i forhold til Storebæltsberedskabet – er unikke.

Brandvæsen

Ny drejestige til Falck i Fåborg

De seneste år er redningslifte blevet mere og mere sjældne på de danske brandstationer, hvor de ofte erstattes af drejestiger. Det er nu også sket i Fåborg, hvor en forholdsvis ny redningslift fra 2008 erstattes af en nyopbygget drejestige, der både er mere alsidig og er lettere at betjene for brandfolkene.

Brandvæsen

Ny direktør for Beredskab Fyn

Der er nu sat navn på den nye beredskabsdirektør for Beredskab Fyn. Valget er faldet på Søren Ipsen, der tidligere har været beredskabschef i Kolding Kommune og vicedirektør i Trekantområdets Brandvæsen. Han kommer fra en chefstilling i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring under ATP, hvor han senest har beskæftiget sig med arbejdsskadeområdet.

Brandvæsen

Beredskab Fyn: ”Stor bekymring” over kvaliteten af Falcks brandberedskab

De seneste fire år har Falck haft problemer med at leve op til det serviceniveau, som er fastsat i redningskorpsets brandslukningskontrakt med Beredskab Fyn. Ifølge Beredskab Fyn har Falck problemer med at levere sikker drift, og det fik beredskabet til at udtrykke ”stor bekymring og kritik”. Ifølge Falck er der nu iværksat en række særlige initiativer, bl.a. om rekruttering af brandfolk.

Brandvæsen

Beredskab Fyns direktør fratræder

En enig beredskabskommission for Beredskab Fyn har besluttet at skille sig af med beredskabsdirektør Mogens Bjerregaard. Ifølge kommissionens formand er der ”behov for nye kræfter på direktørposten”. Mogens Bjerregaard har stået i spidsen for Beredskab Fyn siden det fælleskommunale beredskabs oprettelse, og før det var han beredskabschef i Odense Kommune.