Brandvæsen

Ny indsatsledervogn til Beredskab Fyn

Beredskab Fyn har i december 2018 indsat en ny VW Tiguan som indsatsledervogn i beredskabets indsatsområde Assens. Den nye indsatsledervogn afløser en vogn af samme type, der blev indsat i december 2017, men som nu er udgået på grund af vedvarende tekniske problemer.

Brandvæsen

Ny tankvogn til Beredskab Fyn i Marstal

Beredskab Fyns station i Marstal på Ærø har fået ny tankvogn. Den nye tankvogn er en Scania 112 H fra 1985, som er købt brugt hos Horsens Brand og Redning, hvor den har kørt som V3. I Marstal får den nye tankvogn vognnummeret BF V4. Den erstatter en Scania 141, der oprindeligt blev indsat hos Frederikshavn Brandvæsen.

Brandvæsen

Ny type slangetender og miljøenhed til Beredskab Fyn

Beredskab Fyn har indsat to køretøjer med en ny type opbygning. På Falck-stationen i Nyborg er der indsat en kombineret slangetender og miljøenhed på et Mercedes-Benz Sprinter 519 CDI-chassis, mens der på Falck-stationen i Aarup er indsat en miljøenhed på samme type chassis. Begge køretøjer er indkøbt af Beredskab Fyn, mens Falck står for driften.

Brandvæsen

To nye autosprøjter til Beredskab Fyn

Beredskab Fyn har indsat to nye autosprøjter. Den kommunale brandstation i Bolbro har netop modtaget en ny Scania P370 redningssprøjte med stor tankkapacitet og Cobra, mens Falcks brandstation i Bogense har fået en ny MAN TGM 18.290 autosprøjte, der er indkøbt af Beredskab Fyn.

Brandvæsen

Langeland Kommune bliver i Beredskab Fyn

Det nye Beredskab Fyn mister ikke nogen af ejerkommunerne, selv om der både i Svendborg og især Langeland kommuner har været stor utilfredshed med dimensioneringen af det nye beredskab. I Langeland Kommune var man langt fremme med planer om et forlade Beredskab Fyn, men så opdagede man, at vedtægterne gør, at det først kan ske i 2021. Og i Svendborg overvejer man i stedet at tilkøbe et bedre beredskab.

Brandvæsen

Fynske kommuner i vildrede om nyt beredskab

I øjeblikket er de fynske kommuner ved at behandle den kommende plan for risikobaseret dimensionering af Beredskab Fyn. Det har givet anledning til debat i flere af kommunerne. I Langeland Kommune er en beslutning om at forlade Beredskab Fyn udsat, i Svendborg advarer brandfolkene om, at dimensioneringen kan koste liv, og på Nordfyn har politikerne accepteret dimensioneringen trods advarsler fra brandfolkene.

Brandvæsen

Langelands Kommune er på vej ud af Beredskab Fyn

Meget tyder på, at Langeland Kommune i dag beslutter at følge i fodsporene på Helsingør, Slagelse og Sønderborg kommuner – og opretter sit eget beredskab frem for at indgå i en af de nye beredskabsenheder. Det er udsigten til en ekstraregning på 324.000 kr. for opretholdelse af en lokal indsatsledervagt, som får Langeland til at overveje at forlade Beredskab Fyn.

Brandvæsen

Beredskab Fyn fraråder oprettelse af ny brandskole

Ærø Kommune bør opgive planerne om at etablere en brandskole i Marstal. Det mener Beredskab Fyn, som er blevet bedt om at vurdere, om en brandskole i tilknytning til Marstal Navigationsskole vil være en god ide. Ifølge Beredskab Fyn vil brandskolen blive meget dyr, men beredskabet – der selv driver en brandskole – beskyldes for at pleje egne interesser.