Odense får redningsdykkere

Brandvæsenet i Odense får nu udvidet beredskabet med redningsdykkere. “Det er på høje tid, vi får et dykkerberedskab døgnet rundt, nemlig efter der er sket fire drukneulykker siden februar”, siger borgmester Jan Boye. “I en moderne storby med så meget vand går det ikke, at vi ingen redningsdykkere har”, siger han.

Odense Brandvæsen er med penge fra sin arbejdsgiver, Odense Kommune, i gang med at oprette et døgnberedskab på ni redningsdykkere, som på hold af tre skal dække alle døgnets 24 timer. Dykkerhjælpen tilbydes også andre fynske kommuner, skriver Nyhedsavisen.

Behovet har været der i flere år, siger både brandvæsen, politi og borgmester, men er på allersørgeligste vis blevet aktualiseret siden februar, hvor fire personer er druknet i Odense Kommune. Først omkom en 46-årig mand i en grusgrav øst for Årslev, da hans gravemaskine styrtede i en sø. Faldt gennem isen To uger senere faldt to søskende på fem og syv år gennem isen i Bøgesøen i Vollsmose. Den fem-årige lillesøster døde umiddelbart efter ulykken, mens den syv-årig storebror kun overlevede et par døgn. Og i august døde en syv-årig pige i Davinde, da hun badede i en tidligere grusgrav, som nu er lavet om til en sø.

“Vi ved ikke, om et korps af redningsdykkere kunne have reddet menneskeliv i de situationer. Alligevel lyder det som en fremragende idé, at vi nu får redningsdykkere til Odense”, siger lederen af Odense Politis operative afdeling, politiinspektør Johnny Schou.

Annonce