Brandvæsen

Vægter fra brandvæsen fangede mulig indbrudstyv

En vægter fra Odense Brandvæsen pågreb natten til torsdag en mulig indbrudstyv. Vægteren tilbageholdt således en mand med blod på hænderne, i hovedet og på tøjet ved Odense Slot. Det kunne samtidig konstateres, at der på Odense Slot var knust to ruder, og at der var blod på glasskårene, på bygningen og på gårdspladsen.

Brandvæsen

Ny bro fik beredskabspris

En bro, der selv slår alarm til brandvæsenet. En bro, der sender SMS til beredskabet, hvis den er lukket, så andre ruter kan benyttes. En bro med punktslukningsanlæg og gennemtrænede beredskabsplaner. Den nye Odins Bro i Odense har hævet overliggeren for brandsikkerhed, og derfor modtog broen Odense Kommunes årlige beredskabspris.

Google Maps
Brandvæsen

Brandfolk: Vi har ikke behov for politibeskyttelse

Odense Brandvæsen har det generelt godt med de unge i Vollsmose, og brandfolkene føler ikke behov for politibeskyttelse, når de rykker ud til bydelen. Sådan lyder det fra brandvæsenet efter weekendens hærværk mod en indsatsledervogn. Samtidig afviser brandvæsenet politiets teori om, at også en autosprøjte blev udsat for sabotage; den havde blot gearproblemer.

Brandvæsen

Indsatsledervogn fik punkteret dæk under indsats

Brandfolk fra Odense Brandvæsen måtte sent søndag aften opgive at slukke en brand i en knallert og et skur i bydelen Vollsmose. Det skete efter at 15-20 unge mennesker havde optrådt truende. Da brandfolkene vente tilbage til køretøjerne, var to dæk på indsatsledervognen punkteret, ligesom et af slukningskøretøjerne tilsyneladende var blevet saboteret.

Brandvæsen

Efter anbefaling fra politiet: Brandvæsen stoppede udrykning til brand

En brændende knallert i Bøgeparken i Odense fik fredag aften lov at brænde ud, efter politiet havde konstateret, at den ikke udgjorde nogen fare. Odense Brandvæsen fik melding om knallertbranden kl. 21.25, men brandfolkene blev af Fyns Politi bedt om ikke at køre til branden. Både politi og brandfolk har tidligere oplevet at få kastet sten efter sig under opgaver i Vollsmose, og det har ført til, at mindre brande i Vollsmose ikke altid bliver slukket af brandvæsenet.

Brandvæsen

Odense og Haderslev får fælles vagtcentral

Et nyt samarbejde på tværs af både kommunegrænser og landsdele så onsdag dagens lys, da Haderslevs borgmester Jens Chr. Gjesing (A) og Odenses borgmester Anker Boye (A) mødtes i Odense for at underskrive en samarbejdsaftale mellem de to kommuners beredskaber. Aftalen indebærer, at Haderslev Brand og Redning fra den 1. januar 2014 bliver koblet op på Odense Brandvæsens vagtcentral.

Brandvæsen

Debat: Tillidsfolk bakker op om beredskabschef

I sidste uge blev der i Fyens Stiftstidende rettet en hård kritik mod Odenses beredskabschef, Mogens Bjerregaard, der af flere anonyme, forhenværende ledere blev beskrevet som en skånselsløs, diktatorisk og kontrollerende leder uden empati. Men den kritik er helt forkert, skriver tre tillidsfolk fra Odense Brandvæsen i dette debatindlæg, hvor de udtrykker deres fulde støtte til beredskabschefen.

Brandvæsen

Avis: Beredskabschef fik ansatte til at græde

Inden for det seneste år har mindst seks chefer forladt Odense Brandvæsen, og ifølge Fyens Stiftstidende er årsagen beredskabschef Mogens Bjerregaards ledelsesstil. Mogens Bjerregaard blev ansat som beredskabschef i 2009, efter at den hidtidige beredskabschef var blevet fyret på grund af stor utilfredshed blandt medarbejderne. Men ifølge flere af de chefer, som siden har forladt brandvæsenet, har den nye beredskabschef fået voksne mænd til at græde og til at få det fysisk dårligt på jobbet.

Brandvæsen

Beredskabspris til Odense-virksomhed

Når Odense Brandvæsen lørdag holder nytårsparade, vil en lokal virksomhed få overrakt brandvæsenets beredskabspris. Det er virksomheden Kwintet Kansas, som får prisen for en ekstraordinær indsats på beredskabsområdet, hvor virksomheden – der er omfattet af bestemmelserne i de tekniske forskrifter for visse brandfarlige virksomheder – blandt andet har uddannet egne hjælperøgdykkere.