Overvejer sammenlægning af to brandstationer

Google Maps
Brandstationen i Frederikssund. Arkivfoto

Brandstationerne i Frederikssund og Slangerup skal måske erstattes af en ny brandstation, som skal dække de to stationers nuværende udrykningsområde. Det er i hvert fald blandt forslagene til risikobaseret dimensionering i den nye Frederikssund Kommune, der i alt har fire brandstationer. Brandstationerne i Jægerspris og Skibby skal fortsætte, men bemandingen skal muligvis reduceres til 1+3 mand, der skal rykke ud i tanksprøjter i stedet for autosprøjte og tankvogn.

Hvis Frederikssund og Slangerup skal have fælles brandstation, så skulle den ideelt placeres midt mellem de to byer, men af hensyn til deltidsbrandfolkene er det ikke muligt. Så brandstationen skal placeres i nærheden af en af de to byer, hvorved borgerne i den anden by kommer til at opleve en noget længere responstid. “Det vil helt klart give en driftsmæssig rationaliseringsgevinst, så der kan flyttes flere ressourcer til forebyggende arbejde. Målet med det her er ikke at spare”, siger beredskabschef Kim Lintrup til Frederikssund Avis.

Den nye brandstation skal rykke ud med 1+3 eller 1+5 afhængigt af meldingstypen. “Selv om bemandingen er tre mand og en holdleder, kan vi sagtens kalde 12 brandfolk, hvis det nødvendigt, når alarmen lyder. Der kan også tilkaldes assistance fra de andre stationer, både fra kommunens egne og fra nabokommunerne”, siger Kim Lintrup.

Oplægget til risikobaseret dimensionering indeholder fire forskellige modeller for det fremtidige beredskab, og det er efter en indledende behandling i beredskabskommissionen nu sendt i høring hos personaleorganisationerne i beredskabet.

Annonce