Papirsamler smidt ud – udgjorde brandfare

Arkivfoto: Per Johansen

En lejer i Horsens skal sættes på gaden, fordi han gennem mange år har samlet så meget papir, at hans lejlighed er en regulær brandfælde, oplyser Kanal 94. Vestre Landsret har netop dømt lejeren til at fraflytte sin fjerdesals-lejlighed senest den 1. maj. Siden efteråret 2000 har den boligforening, der ejer ejendommen, forsøgt at få lejeren til at tømme sin lejlighed for papir, men uden held.

Lejeren, der er en enlig mand, samler aviser, blade, brochurer og andet papir, og dynger ligger mandshøjt overalt i lejligheden. Det er kun muligt at bevæge sig rundt ad smalle stier mellem dem. Boligforeningen opsagde lejemålet, men Boligretten i Horsens mente ikke, at papirdyngerne var til fare for andre end ham selv, og ville ikke anerkende opsigelsen.

Men Vestre Landsret læner sig op ad beredskabschef Kurt Sørensen, Horsens Kommune, der som syns- og skønsmand betegner lejligheden som en regulær brandfælde, og hvor ilden i løbet af få minutter ville brede sig ned gennem ejendommens etageadskillelser af træ. Derfor finder landsretten, at lejerens ophobning af papir er en sådan gene for ejendommen, at en fraflytning er påkrævet. Da lejeren havde fri proces, skal statskassen betale 30.000 kr. i sagsomkostninger til andelsboligforeningen.

Annonce