Politiet flytter ind på Falck-stationen i Grindsted

Falck-stationen i Grindsted skal fremover også være lokal politistation. Efter en større ombygning flytter Sydøstjyllands Politi ind i stationens hidtidige garagebygning, som bliver det nye hjemsted for seks politifolk og en leder. Stationens tilbageværende brandberedskab flytter i stedet til en ombygget garage i stationens baggård.

Tidligere var stationen i Grindsted en af Falcks større stationer, der blandt andet rummede sværvogne og et centralværksted. Efter Falcks tab af ambulancekørslen i Region Syddanmark samt centraliseringen af autohjælpsaktiviteterne er brandberedskabet i dag den primære aktivitet på stationen.

Derfor har Falck indgået en aftale med Sydøstjyllands Politi, som opretter en helt ny nærpolitistation på Falck-stationen. Efter en større ombygning overtager politiet hele den garagebygning, der tidligere rummede ambulancer og brandkøretøjer.  Her skal der fremover være lokaler til seks politifolk og den lokale leder, politikommissær Brian Kristiansen.

Brandberedskabet i Grindsted flytter i stedet til en garagebygning i Falck-stationens baggård, der tidligere blev anvendt som centralværksted. Disse lokaler er blevet ombygget, og yderligere en garage er ved at blive ombygget, så der bliver plads til alle brandkøretøjerne.

”Vi ser meget frem til yderligere at udvide nærpolitidækningen i Billund Kommune med den nye nærpolitistation i Grindsted. Der bliver fremover seks nærbetjente og en leder, der får deres afsæt i den nyindrettede nærstation, men de er hele Billund Kommunes nærbetjente. Det har været en lang proces at komme så langt, at vi har nyindrettede og meget velegnede lokaler klar, så nu glæder vi os bare til at komme i gang med arbejdet og i gang med at møde borgerne, der hvor de er”, fortæller Jørgen Abrahamsen, der er politidirektør for Sydøstjyllands Politi.

Indvies officielt i august

Nærpolitistationen er en del af Patruljecenter Midt i Sydøstjyllands Politi og løser derfor som hovedregel de opgaver, som hører under Patruljecentret i det geografiske område, som nærpolitistationen dækker. Nærpolitistationen dækker geografisk hele Billund Kommune, og alle hidtidige lokale nærbetjente i kommunen hører nu til i det nye nærpolitifællesskab.

Åbningstiden i Grindsted bliver tirsdag kl. 11-17, onsdag kl. 09-15 og torsdag kl. 11-17. Nærpolitistationens medarbejdere arbejder i kommunen i hele arbejdstiden med patruljevirksomhed, sagsbehandling, relationsopbygning, tryghed m.v.

Politistationen indvies officielt af justitsminister Mattias Tesfaye, borgmester Stephanie Storbank og politidirektør Jørgen Abrahamsen mandag den 29. august 2022.

Annonce