Politikere kritiserer avis efter terrorist-artikel

Brandstationen i Roskilde

19 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Roskilde har skrevet under på et åbent brev, der i skarpe vendinger kritiserer den lokale avis, Dagbladet Roskilde. Baggrunden er avisens artikel om, at borgmester Poul Lindor Nielsen skulle have beskyldt Falck for at være værre end terrorister. Ifølge politikerne var avisens artikel – der var skrevet af Falcks tidligere informationschef – det seneste i en række eksempler på, at avisen forsøger et karaktermord på borgmesteren.

Det ligger fast, at borgmester Poul Lindor Nielsen i sin tale ved brandvæsenets nytårsparade sagde, at forskellen på en monopolindehaver og en terrorist er, at man kan forhandle med terroristen. Men ifølge borgmesteren selv og beredskabschef Carsten Iversen, der havde skrevet talen, var der tale om en morsomhed, og det var Dagbladet Roskildes journalist ifølge borgmesteren fuldt ud klar over.

Derfor kom det ifølge borgmesteren i høj grad bag på ham, da Dagbladet Roskilde udlagde sammenligningen som et angreb på Falck, men borgmesteren har dog efterfølgende beklaget sin udtalelse ved nytårsparaden.

Artiklen om borgmesterens tale ved brandvæsenets nytårsparade var skrevet af Dagbladet Roskildes lokalredaktør, Morten Jeppesen, der har en fortid som informationschef i Falck.

Nu har 19 medlemmer af kommunalbestyrelsen så skrevet et åbent brev, hvor de kritiserer Dagbladet Roskilde. For selv om flere politikere også kritiserer borgmesteren for hans udtalelse ved nytårsparaden, så mener de 19 politikere, at avisen gennem længere tid har bragt negative artikler og useriøse personangreb, hvor man med brug af anonyme kilder er gået efter borgmesteren. Selv mener borgmesteren, at avisen er godt i gang med at begå et karaktermord på ham.

Annonce