Præhospital

Ambulancekørsel gav stort millionoverskud til Roskilde Kommune

I februar 2016 ophørte Roskilde Brandvæsens ambulancekørsel for Region Sjælland efter to tabte udbud. Men den tabte ambulancekørsel giver et hul i kommunekassen i Roskilde, for nye tal viser, at kontrakten med Region Sjælland var en særdeles god forretning for Roskilde Kommune. I de seneste kontrakters løbetid har kommunen således fået et overskud på hele 14 mio. kr.

Google Maps
Brandvæsen

Roskilde Brandvæsens økonomi er under pres

To tabte kontrakter på ambulancekørsel betyder, at Roskilde Brandvæsen fremover mister det overskud på næsten 6 mio. kr., som ambulancekørslen hidtil har bidraget med. Samtidig er brandvæsenet udfordret af, at mange ambulancereddere nu siger op, selv om opgaven skal varetages frem til februar 2016. Her er der dog en mulig løsning på vej.

Brandvæsen

Brandvæsens tilbud på serviceopgaver var for lavt

Roskilde Brandvæsens tilbud på tre serviceopgaver for Roskilde Kommune var for lave. Det viser nye tal fra Roskilde Kommune, hvor det fremgår, at de tre serviceopgaver – som brandvæsenet overtog på baggrund af et kontrolbud – alle har givet underskud. I alt var der i 2014 tale om et underskud på 3 mio. kr.

Præhospital

Brandvæsen fik stjålet ambulance

Mandag morgen fik Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse fra Roskilde Brandvæsen om, at en af deres ambulancer var blevet stjålet fra Køge Sygehus. Der var dog ingen patient i ambulancen. Politiet kørte med flere patruljer til området for at lede efter ambulancen, hvis position politiet hele tiden kunne få oplyst på grund af GPS i køretøjet.

Brandvæsen

Uenighed mellem politi og brandvæsen stopper kørselsopgaver

I denne uge er det lokale vognmænd og taxaer, som har varetaget Roskilde Brandvæsens kørsler med ældre og skolebørn. Det skyldes en uenighed mellem Roskilde Brandvæsen og politiet, som blev udløst, da en af brandvæsenets busser blev stoppet under en kontrol. Her fik chaufføren en bøde på 4.000 kr. for ikke at have de nødvendige papirer, men fortolkningen af reglerne på området har vist sig at være vanskelig.