Reddere indgår i søredningsberedskabet med egne både

Arkivfoto

En gruppe reddere, der tidligere arbejdede på den nu nedlagte Falck-station Århus Nord, har med tilskud fra blandt andet fonde indkøbt to redningsbåde, og redderne er i gang med at uddanne sig til bådførere og få de nødvendige certifikater. Redningsbådene indgår i SOK’s beredskab i Århus-bugten, så de kan tilkaldes, hvis det daglige beredskab mangler ressourcer.

Det er tidsskriftet Falcken, som fortæller om Århus-reddernes nye bådklub, der holder til i Egå nord for Århus.

Den første redningsbåd, der blev købt brugt af Falck for 15.000 kr., blev finansieret af præmien fra en intern Falck-konkurrence, som blev vundet af personalet på station Århus Nord. Men som supplement til Dory 13-båden ønskede redderne også at få en større båd, og derfor blev Trygfonden og Lauritzen-fonden søgt om tilskud, og det gav bådklubben 230.000 kr. Pengene blev investeret i en RIB-redningsbåd med en 90 HK motor samt en bådtrailer. Falck har sponsoreret en defibrillator, mens der stadig skal findes midler til GPS og andet udstyr.

”Det er aftalt, at vi indgår i SOK´s beredskab, men først kaldes ud, når alle andre muligheder er udtømte. Vi arbejder gratis og vil selvfølgelig ikke tage opgaverne fra de professionelle søredningsfolk”, siger en af initiativtagerne, redder Mads Thøger, til Falcken.

Annonce