Retssag mod deltidsbrandmand startet: Tiltalt for 33 påsatte brande

Retssagen mod en 34-årig forhenværende deltidsbrandmand fra Fjerritslev er startet ved byretten i Hjørring. Den 34-årige er tiltalt for at påsat i alt 33 brande, hvorefter han deltog i udrykningen til de fleste af dem. Ved brandene skete der skader for over 20 mio. kr., og ved en af brandene var en ældre kvinde i livsfare. Brandmanden har i retten forklaret, at han flere gange var beruset, mens han kørte brandkøretøjer frem til brandstederne.

Brandene blev påsat i 2016, men i november 2016 fik politiet tilstrækkeligt med bevismateriale til at anholde den 34-årige.

Anklagemyndigheden har i retten fremlagt en række beviser. Den 34-årige er således blevet identificeret ud fra overvågningsbilleder, hans DNA er fundet på et enkelt brandsted og positionsoplysninger fra hans mobilselskab viser, at han – eller rettere hans telefon – har været ved de fleste af gerningsstederne på brandtidspunkterne. Ifølge anklagemyndigheden kan den 34-åriges motiv være, at hans honorar som deltidsbrandmand var hans eneste indtægtskilde, idet han var arbejdsløs i perioden.

Den 34-årige nægter sig imidlertid skyldig i tiltalerne for brandstiftelse. Hans forsvarer har peget på, at en anden person – der var ven med den 34-årige – i en periode var mistænkt for brandene, og at det ikke kan udelukkes, at han er den egentlige gerningsmand.

I retten har den 34-årige forklaret, at han havde personlige problemer i perioden, og at han udviklede et stort alkoholmisbrug. Han har i den forbindelse forklaret, at han ofte var beruset under brandslukningen, og at han flere gange har været fører af brandkøretøjer under udrykning, mens han var beruset.

Skaderne ved brandene er opgjort til over 20 mio. kr. Ingen kom til skade, men en 87-årig kvinde vurderes at have været i livsfare under en af brandene.

Rettet: Tallet for skaderne ved brandene er rettet. 

Annonce