Samsø Redningskorps får nye ejere

Efter at have været ejet af samme familie siden oprettelsen i 1934 får Samsø Redningskorps nye ejere. Det er Samsø Redningskorps” mangeårige samarbejdspartner, firmaet Brdr. Kjeldahl i Nordby, som fremover skal stå for driften af redningskorpset, der har 13 fastansatte reddere samt et antal deltidsbrandfolk. Samsø Redningskorps har kontrakt med Samsø Kommune om brandslukning og Århus Amt (nu Region Midtjylland) om ambulancekørsel og sygetransport. 

I dag ejes Samsø Redningskorps af Jan Sørensen. Redningskorpset blev grundlagt af den nuværende ejers farfar, Kæthius Sørensen, i 1934, og sønnen Henning Sørensen overtog det i 1960. Jan Sørensen kom ind i redningskorpset i 1986 som 3. generation, men han må nu stoppe på grund af sygdom.

“Vi er meget glade for, at redningskorpset kan videreføres på samske hænder. Siden 2000 har vi arbejdet tæt sammen med de nye ejere omkring redningskorpsets hjælpestation på nordøen, så derfor føler vi os overbeviste om, at de er i stand til at videreføre Samsø Redningskorps på en god måde”, siger Jan Sørensen og hustruen Susanne.

“Vi har gennem de 21 år været glade for at have vores virke her, og har haft mange gode oplevelser. Vi vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til de mange dygtige og loyale reddere og brandmænd, der er ansat og har været det gennem årene, for uden dem havde virksomheden ikke kunnet udvikle sig til det, den er i dag. De er hele døgnet »klar til at være klar«. Tak til de mange mennesker, der har haft tillid til, at vi kunne løse alle mulige små og store opgaver for dem, og tak til de mange, der trods sygdom alligevel har haft overskud til at vise glæde og taknemlighed. Vi vil også gerne takke de mange trofaste abonnenter, for uden dem, var det ikke muligt at have det materiel og de autohjælpskøretøjer, plus mandskab, som vi kan stille til rådighed 24 timer i døgnet. Også tak til Samsø Kommune og Århus Amt (tidligere) som gennem masser af år har indgået kontrakter med os omkring brandslukning og ambulancekørsel. Sidst, men ikke mindst, vil vi gerne sige tak til Falck, som er en uundværlig samarbejdspartner og »storebror« for os. Vi håber, der bliver taget godt i mod de nye indehavere af Samsø Redningskorps”, siger Jan og Susanne Sørensen.

“Vi glæder os til at arbejde sammen med de gode medarbejdere, som er på Samsø Redningskorps, omkring den videre drift. I første omgang videreføres virksomheden, som den er nu, men hen ad vejen vil der måske komme nye tiltag”, siger de nye ejere, Søren Peter og Jens Kristian Kjeldahl. Søren Peter Kjeldahl bliver fungerende stationsleder indtil der ansættes en ny daglig leder på stationen.

Jan og Susanne Sørensen fortsætter i redningskorpset til den 15. april, så der kan ske en glidende overdragelse af opgaverne.

Annonce