Præhospital

Tunø har fået ny sygetransports-ambulance

På Tunø har man et særligt beredskab, hvor lokalt mandskab med en udvidet førstehjælpsuddannelse bemander en sygetransportvogn, således at patienter kan transporteres til færgen eller lægehelikopteren. Nu har det lokale beredskab fået et nyere sygetransportkøretøj, der indsættes på øens næsten nye beredskabsstation.

Præhospital

Ny ambulance til Samsø Redningskorps

I disse år er det sjældent at se en ny Mercedes-ambulance, efter at de fleste ambulanceoperatører er gået over til enten VW Crafter eller MAN. Men hos Samsø Redningskorps er valget faldet på Mercedes som redningskorpsets nyeste køretøj. Samtidig viser erfaringerne med endnu en ny Mercedes, en akutlægebil, at hybridmodellen giver et brændstofforbrug på kun 1,2 liter dieselolie pr. 100 kørte kilometer.

Præhospital

Samsø har fået akutlægebil i hybrid-udgave

Som noget helt unikt har Samsø Redningskorps indsat en akutlægebil med plug-in hybrid teknologi. Der er tale om en Mercedes-Benz GLE 350de 4MATIC, der kombinerer en elmotor på 136 HK og 440 Nm med en dieselmotor, som både forlænger rækkevidden og hæver den samlede ydelse til 320 HK. Topfarten er 210 km/t.

Præhospital

Udskyder plan om dansk ambulance med el- eller hybridteknologi

Egentlig var det planen, at Samsø i 2022 skulle have Danmarks første ambulance med en motor baseret på el- eller hybridteknologi. Men efter at Samsø Redningskorps har prøvekørt el-køretøjer fra Mercedes (eSprinter) og fra VW (e-Crafter) er planerne udskudt. Vurderingen er nemlig, at der ikke på nuværende tidspunkt kan leveres køretøjer med tilstrækkelig rækkevidde.

Præhospital

Det går godt hos Samsø Redningskorps

Med et driftsoverskud på 3,2 mio. kr. blev regnskabsåret 2019/20 et godt år for Samsø Redningskorps, som kunne glæde sig over både stigende omsætning og faldende omkostninger. Billige færgebilletter har givet mange turister og stor autohjælpsaktivitet, og samtidig er både brandsluknings- og ambulancekontrakter forlænget for en lang periode.

Præhospital

Tunø har taget ny beredskabsstation i brug

De fem medarbejdere i Tunøs præhospitale beredskab har fået langt bedre arbejdsforhold, efter at en ny beredskabsstation er blevet taget i brug. Tunø har ikke en egentlig ambulance, men derimod et særligt sygetransportkøretøj, der bemandes med mandskab, som har en udvidet førstehjælpsuddannelse – og dermed kan transportere patienter til færgen eller lægehelikopteren.

Brandvæsen

Ny tanksprøjte til Samsø Redningskorps i Nordby

Samsø Redningskorps’ brandstation i Nordby har fået ny tanksprøjte. Den er opbygget på et Scania P 450 B6X4-chassis med førerhus af typen CP31 Crew Cab. Kabinen har klimanlæg og plads til otte brandfolk og fire røgdykkersæt, og der er indvendigt en ståhøjde på næsten 180 cm. Pumpen er en Ruberg lav- og højtrykspumpe, der er 5.000 l. vandtank og 100 l. skumvæsketank samt to 90 m. højtryksslanger.

Præhospital

Tunø får ny beredskabsstation

Øen Tunø får nu en helt ny beredskabsstation, der skal huse øens sygetransportvogn. Det er Samsø Redningskorps, som i samarbejde med Region Midtjylland og Odder Kommune har besluttet at opføre den nye station. Det sker, efter at der er indgået en ny, 10-årig ambulancekontrakt mellem Region Midtjylland og Samsø Redningskorps.

Brandvæsen

Brandslukningen på Samsø i udbud

Østjyllands Brandvæsen har indledt et udbud af brandslukningen på Samsø. Udbuddet omfatter indsatsledelse, brandslukning og bådberedskab fra to brandstationer på øen. Der er tale om en 10-årig kontrakt med en anslået værdi på 30 mio. kr. Der vil dog kun blive udarbejdet udbudsmateriale, hvis mere end én egnet virksomhed viser interesse for kontrakten.