Dansk Autohjælp går ind i kampen om regionernes ambulancekørsel

Konkurrencen om, hvem der fremover skal køre ambulancer for regionerne, ser ud til at blive hård. Det sker efter at Dansk Autohjælp, som sidste år blev købt af SOS International, har meldt sig som ny aktør på markedet. Dansk Autohjælp er således netop blevet prækvalificeret til at byde på ambulancekørslen i Region Midtjylland. Dermed vil fire private firmaer skulle kæmpe om de midtjyske ambulancer.

SOS International er ejet af 28 nordiske forsikringsselskaber, og koncernen har blandt andet aktiviteter inden for autohjælp og lægehelikopterflyvning. Sidste år blev Dansk Autohjælp en del af SOS International, og i år registrerede Dansk Autohjælp firmanavnene SOS Alarm A/S, SOS Ambulance A/S og SOS Assistance A/S som binavne til Dansk Autohjælp A/S.

Alle fem regioner sender deres ambulancekørsel i udbud inden for det kommende år, og netop SOS Ambulance A/S – som altså er et andet navn for Dansk Autohjælp A/S – er fredag blevet prækvalificeret til at byde på ambulancekørslen i Region Midtjylland, der er den region, som er nået længst i udbudsprocessen.

I alt havde fire virksomheder ansøgt Region Midtjylland om en prækvalifikation, og regionen har konkluderet, at de alle fire er såvel økonomisk som teknisk egnede til at byde på ambulancekørslen. Derfor er alle fire blevet prækvalificeret – og dermed er der lagt op til hård konkurrence om de midtjyske ambulancer.

Ud over SOS Ambulance A/S er det de tre nuværende ambulanceoperatører – Falck, Responce og Samsø Redningskorps – som er med i kampen, når selve udbuddet starter.

Annonce