Brandstation er hårdt ramt af COVID-19 – halvdelen af brandfolkene er smittede

Google Streetview
Falck-stationen i Ballerup. Arkivfoto.

Brandstationen i Ballerup er hårdt ramt af COVID-19, og det sætter beredskabet under pres. I alt er ni ud af de 18 faste brandfolk testet positive, ligesom også flere indsatsledere er testet positive. Flere er alvorligt syge, mens andre lader til at komme hurtigere over symptomer. En yderligere – og større – gruppe er løbende blev testet, da de oplyste kriterierne for nære relationer.

Beredskab Øst, der driver brandstationen i Ballerup sammen med Falck, oplyser, at de mange smittetilfælde i øjeblikket sætter vagtberedskabet på prøve. Den resterende styrke tager ekstravagter, personale fra andre stationer forflyttes, deltidsbrandfolk dækker døgnvagt og Beredskab Øst dækker selv vagter i weekenden.

Der er tale om en kæmpe indsats, der ydes af alle, således at det operative beredskab kan varetages og den kritiske funktion opretholdes.

”Vi har løbende indført yderligere og forstærkede restriktioner, og indførte i sidste uge hurtigtest af det vagtgørende mandskab. Udbruddene er alligevel sket herefter. Hurtigtest gennemføres nu for alle ved vagtens start. Det har været med til at afdække smittetilfælde uden symptomer. Personer, som har haft vagt med en smittet, får gennemført PCR-test med kort svartid i Copenhagen Airport (CPH)”, oplyser Beredskab Øst.

Der er nu på brandstationen i Ballerup krav om anvendelse af mundbind ved færden på stationen. Vagtholdet er endvidere afskilt i små grupper, og der leveres mad udefra. Samlet set forrettes vagten adskilt, og kun udrykning vil gøre, at man samles. Tilsvarende er indført på de øvrige brandstationer under Beredskab Øst.

Annonce