Siger nej til gratis dykkerberedskab

Google Streetview
Falck-stationen i Skive

Den 6. juni druknede en 19-årig kvinde i Skive havn, og dengang gik der 47 minutter inden Falcks dykkere var fremme. Ulykken har fået Sallingsund Sportsdykkerklub til at tilbyde at etablere et frivilligt dykkerberedskab – helt gratis. Men Skive Kommune har efter samråd med Falck besluttet at sige nej til til sportsdykkernes tilbud – man mener ikke, at beredskabet vil være tilstrækkeligt sikkert.

Sallingsund Sportsdykkerklub har ca. 70 aktive medlemmer, og foreningen tilbød, at politiet ved ulykker kunne ringe og spørge, om dykkerne havde mulighed for at rykke ud. Sportsdykkerne vurderer selv, at de normalt vil kunne rykke ud på ca. 10 minutter.

Skive Kommune har imidlertid valgt at sige nej tak, fordi kommunen mener, at man skal kunne være sikker på, at beredskabet er til stede, og at redningsdykkere skal være en del af et professionelt beredskab, hvor der er kontrol med uddannelse, sikkerhed og organisation. Den holdning deles af Falck, der i dag har et dykkerberedskab i Skive, og som anfører, at redningskorpset ikke kan tage et ansvar for dykkere, der ikke er ansat i Falck.

Annonce