Konkursramt firma har måske sjusket med brandsikkerheden

Efter at et nordjysk firma, der har stået for brandmaling af stålkonstruktioner i en række store byggerier, er gået konkurs, er det kommet frem, at firmaet både har anvendt forkert brandmaling og desuden har brugt brandmalingen forkert. Dermed er der risiko for, at stålkonstruktionerne ikke lever op til kravene til brandsikkerhed.

SikkerhedsBranchen opfordrer nu bygherrer til at få kontrolleret brandmalingen på stålkonstruktioner, hvis den er udført af det konkursramte firma, BV Service No Fire, der havde adresse i Nordjylland.

”Der er sået alvorlig tvivl om kvaliteten af nogle af de arbejder, firmaet har udført. Derfor opfordrer vi bygherrer, der har brugt firmaet, til at få kontrolleret, at arbejdet er korrekt udført, og at der er brugt den rigtige maling”, siger direktør Kasper Skov-Mikkelsen fra SikkerhedsBranchen.

Brandmaling bruges især, hvor en stålkonstruktion er synlig. Inden stålet males med den farve, det skal stå med i bygningen, forsynes det således med en særlig brandmaling, og ved en brand udvider denne brandmaling sig cirka 40 gange og isolerer stålet mod varmen fra branden. Stål bliver blødt ved knap 500 grader celsius og mister sin bæreevne.

”Firmaet kan have lagt malingen forkert på eller i for tyndt et lag, og malingen kan mangle godkendelse. I alle tilfælde kan det have meget alvorlige konsekvenser ved en brand, hvor bygningen skal kunne holde så længe, at alle personer i bygningen kan evakueres”, siger Kasper Skov-Mikkelsen.

Firmaet har arbejdet over hele landet på blandt andet byggeri af uddannelsesinstitutioner. Formentlig er der tale om en halv snes større byggerier.

Annonce