Skiltefirma ændrede mærker før og efter kommissionsmøde

Da Rudersdal-Hørsholm Brandvæsen i april ville præsentere vognparken for beredskabskommissionens medlemmer, så hentede brandvæsenet ikke alene den autosprøjte, som man havde langtidsudlånt til Frederiksberg Brandvæsen, hjem for en kort bemærkning. Et skiltefirma blev også tilkaldt for at udskifte mærkerne på autosprøjten, så der stod Rudersdal-Hørsholm Brandvæsen – og efter mødet sørgede samme firma for endnu en udskiftning, så der igen stod Frederiksberg Brandvæsen på autosprøjten.

Det er tillidsmand Allan Gauger fra brandmandsklubben i Birkerød, som i et debatindlæg undrer sig over Rudersdal-Hørsholm Brandvæsens fremgangsmåde. Brandvæsenet har udlånt en autosprøjte fra stationen i Nærum til Frederiksberg Brandvæsen, selv om beredskabet dermed ikke lever op til den nuværende dimensioneringsbekendtgørelses krav. Men beredskabschef Jesper Djurhuus har tidligere fastholdt, at udlånet er helt efter bogen, og at den manglende autosprøjte er helt uden betydning for sikkerheden.

Men beredskabschefens medarbejdere på stationen i Birkerød er ikke enige. “Der er altså noget der lugter i denne sag. På mere end en måde endda. For det første har det tidligere Søllerød Hørsholm Brandvæsen for over et år siden overtaget brandslukningen af hele den østlige del af Birkerød Kommune, fordi den tidligere kommune med mere end 20.000 indbyggere ikke var tilstrækkeligt dækket ind med materiel efter de gældende regler. Birkerøds borgere har altså via kommunen betalt for, at man fra brandstationerne i Nærum og Hørsholm har kunne slukke i Birkerød. Men som det fremgår af artiklen, har den brandbil vi har betalt for i en større del af perioden slet ikke været i området. Den har været udlånt til Gentofte, og selv om reglerne ikke er ændret endnu har man nu igen haft brandbilen udlånt – denne gang til Frederiksberg Brandvæsen i en periode”, skriver Allan Gauger.

“For det andet siger beredskabschefen, at man ikke forsøgte at skjule noget, da man umiddelbart før beredskabskommissionens møde i april hentede brandbilen hjem, for så straks efter mødet at køre den retur til Frederiksberg. Men hvis alt nu var så fint som det siges, og det er så positivt, at man hjælper hinanden, så burde beredskabschefen vel netop have vist kommissionens medlemmer, hvor flinke og gode man var. Hvis det virkelig var tilfældet, hvorfor brugte man så penge på at tilkalde et skiltefirma, som kunne pille mærkerne med Frederiksberg af og sætte Rudersdal Hørsholm Brandvæsens mærker på så længe mødet varede – for dernæst at bede skiltefirmaet komme tilbage da mødet sluttede og skrabe de helt nye mærker med Rudersdal Hørsholm af igen og sætte nye mærker med Frederiksberg på? Det lugter langt væk. For det har vel ingen betydning for kommissionens vurdering af køretøjerne, hvilke klistermærker der sidder på, med mindre man altså ikke ønsker, at kommissionen skal opdage, hvad der foregår”, skriver Allan Gauger.

Annonce