Stjålet autosprøjte fra Allerød stoppet efter politijagt i København

Autosprøjten fra Falck i Allerød er nu tilbage i garagen på brandstationen i Allerød efter en dramatisk fredag aften. Først på aftenen brød to unge mænd nemlig ind på den ubemandede brandstation, hvor de stjal en række SINE-radioer og derefter stak af i autosprøjten. Tyveriet blev dog hurtigt opdaget, for det registreret elektronisk, når et køretøj forlader Falck-stationen, og allerede en halv time efter indbruddet blev autosprøjten spottet af en patruljevogn ved søerne i København. Herefter tog en biljagt sin begyndelse – men dog i et noget adstadigt tempo på grund af den 14 tons tunge autosprøjte og det dårlige vejr. 

Indbruddet skete omkring kl. 20.30, og Københavns Politi opdagede autosprøjten omkring kl. 21. Politiet jagtede derefter det store køretøj langs søerne, gennem den ensrettede passage ved det Ny Teater, til Istedgade og derefter til Rewentlowsgade, hvor jagten endte ved Hovedbanegården. Her kunne politiet straks anholde den ene autosprøjtetyv, mens den anden forsøgte at stikke af. Han blev dog efter kort tid anholdt på Hovedbanegården.

De anholdte er en 30-årig mand fra Østerbro og en 21-årig mand fra Herlev. De bliver nu sigtet for en lang række overtrædelser af færdselsloven, brugstyveri og kørsel uden førerret, da det viste sig, at føreren af autosprøjten kun havde kørekort til traktor. Politiet mener desuden, at der var tale om spirituskørsel. De to mænd kom ind på brandstationen ved at knuse en rude på stationens bagside, og derfor kan de også vente en sigtelse for indbrud.

Omkring kl. 23 var autosprøjten tilbage i garagen, og der havde heldigvis ikke været nogen alarmer i Allerød i den periode, hvor autosprøjten befandt sig i København.

Annonce