Allerød Kommune overvejer kommunal brandslukning

Google Streetview
Brandstationen i Allerød

Den seneste tid har Falck tabt brandslukningskontrakter i flere kommuner, og Allerød Kommune kan være den næste i rækken. I hvert fald har politikerne i den nordsjællandske kommune besluttet, at de vil undersøge, om der kan spares penge ved at hjemtage brandslukningen, enten gennem oprettelsen af et kommunalt brandvæsen eller gennem samarbejde med andre kommuner.

Allerød Kommunes overvejelser om den fremtidige brandslukning sker i forbindelse med et kommende budgetseminar, hvor politikerne skal drøfte kommunens budgetter for perioden 2011-2014. Her har kommunens klima- og miljøudvalg taget initiativ til, at brandslukningen undersøges som et muligt besparelsesobjekt. Allerød Kommune vil både undersøge besparelsesmulighederne ved at etablere sit eget kommunale brandvæsen og ved at samarbejde med andre kommuner. Allerød Kommune grænser op til flere kommuner, der i forvejen har fælleskommunale brandvæsen, nemlig henholdsvis Fredensborg Kommune (Nordsjællands Brandvæsen) og Rudersdal og Hørsholm kommuner.

I dag er det Falck, som står for brandslukningen i Allerød Kommune. Oprindeligt skete det fra Falck-stationen i Farum, hvorefter der blev etableret en lokal hjælpebrandstation i Allerød, og i dag er der en selvstændig brandstation.

Annonce