Stor øvelse på Storebæltsforbindelsen natten mellem lørdag og søndag

Arkivfoto: Sund & Bælt

Natten til søndag bliver der afholdt en større øvelse på lavbroen over Storebælt. I øvelsen medvirker redningsberedskabet, sundhedsberedskabet og politiet. Der vil under øvelsen holde et IC3-passagertog med tre vogne på lavbroen, og på stedet vil der være både ambulancer, redningskøretøjer samt politibiler, der indgår i øvelsen. Desuden vil en redningshelikopter deltage.

Øvelsen, der har omkring 250 deltagere, bliver sat i gang søndag kl. 01.00 og slutter omkring kl. 06.00.

”Det er selvfølgelig en speciel situation at skulle afholde den første øvelse på lavbroen efter den tragiske ulykke i 2019. Omvendt vidner ulykken desværre også om, hvor vigtigt det netop er, at beredskabet hele tiden øver sig, så vi sikrer, at vores viden, kompetencer og læring er så opdaterede og optimale som overhovedet muligt”, siger politikommissær Asbjørn Høy Larsen fra Fyns Politi.

Øvelsens primære formål er at øve samarbejdet mellem de forskellige myndigheder, så redningsindsatsen bliver koordineret og styret effektivt i forhold til at redde liv og komme de tilskadekomne til undsætning.

Erfaringer fra ulykken indgår i øvelsen

”Vi kan ikke løfte sløret for, hvad øvelsen præcis kommer til at indeholde, da deltagerne selvfølgelig ikke skal vide, hvad de bliver mødt af. Men jeg kan sige, at både erfaringer fra den tragiske togulykke i 2019 og fra tidligere øvelser på lavbroen er taget med i tilrettelæggelsen af øvelsen”, fortæller Asbjørn Høy Larsen, der indgår i øvelsesledelsen.

Under øvelsen vil den vestgående kørebane på Storebæltsforbindelsen være forbeholdt øvelsesdeltagerne og derfor være spærret for al anden trafik. Trafikken vil blive omlagt til den østgående kørebane, således at færdsel kan passere i begge retninger.

Der vil dog i kortere perioder være behov for også at lukke den østgående kørebane. Det kan betyde en kort ventetid for bilister, der skal passere broen under øvelsen. Bilister, der passerer Storebæltsforbindelsen, vil også opleve, at der vil være en del redningskøretøjer til stede på redningspladsen på Sprogø. De indgår også i øvelsen.

Annonce