Redningshelikopter fløj betjente til Ærø efter knivstikkeri

Arkivfoto: Rudi Hansen

Flyvevåbnets redningshelikoptere har mangeartede opgaver. I weekenden måtte redningshelikopteren fra Skrydstrup således assistere politiet med at flyve to betjente fra Fyns Politi til Ærø, hvor politiet havde fået melding om et knivstikkeri. På grund af tåge kunne helikopteren imidlertid ikke flyve betjentene hjem igen, så her måtte Falck assistere med en båd.

Det er Flyvertaktisk Kommando, som oplyser, at to betjente fra Fyns Politi fredag aften blev fløjet til Ærø af Flyvevåbnets redningshelikopter fra Skrydstrup. Politiet skulle til Ærø, fordi der var indløbet en melding om, at en kvinde var blevet slået og stukket med kniv af sin eksmand.

Da politiet nåede frem, var situationen dog ikke så alvorlig, som den lød i anmeldelsen. Imidlertid kunne de to betjente ikke få et lift tilbage fra Ærø, for redningshelikopteren var nødt til at returnere til Skrydstrup, hvor den har base. Her var der nemlig tåge på vej, og mens redningshelikopteren godt kan lette i tåge, så kan den ikke lande. Ved at returnere til Skrydstrup inden tågens ankomst, sikrede man ifølge Flyvevåbnet, at helikopteren fortsat kunne indgå i vagtberedskabet.

De to politibetjente blev ifølge Flyvevåbnet i stedet hentet i en båd fra Falck.

Også lørdag måtte en redningshelikopter hjælpe politiet med at nå frem til en ø. Denne gang var det betjente fra Østjyllands Politi, der blev fløjet til Anholt. Her skulle de lede efter en sindslidende mand, der optrådte truende over for mennesker og dyr. Manden blev anholdt af politiet, og han blev sammen med betjentene fløjet tilbage til fastlandet.

Annonce