Vil alligevel ikke være beredskabschef

Ansættelsesudvalget i det fælles beredskab for Djursland skal atter på jagt efter en beredskabschef. Godt en uge efter, at udvalget meddelte, at man havde tilbudt stillingen til Koldings tidligere beredskabschef, Claus Rose Andresen, har han nemlig valgt at trække sin ansøgning tilbage. Det sker efter massiv kritik fra bl.a. de menige brandfolk.

Claus Rose Andresen fik for kort tid siden en betinget dom for mandatsvig overfor Kolding Kommune. Ansættelsesudvalget havde indgående drøftet dommen, men var nået frem til, at Claus Rose Andresen var den bedst kvalificerede ansøger til stillingen. Ansættelsen af Claus Rose Andresen udløste imidlertid hård kritik, bl.a. fra de menige brandfolk, som undrede sig over, at der stilles krav om en ren straffeattest ved ansættelse af brandfolk men ikke ved ansættelse af den øverste chef for beredskabet.

Den endnu ikke tiltrådte beredskabschefs beslutning om at trække ansøgningen er sket i samråd med hans faglige organisation. “Det sker efter moden overvejelse og i dyb respekt for den tillid, ansættelsesudvalget har vist mig og af hensyn til beredskabets fremtidige virke på Djursland”, siger Claus Rose Andresen.

Annonce