Brandvæsen

Mangel på frigørelsesudstyr forsinkede redningsindsats

Da en 44-årig mand tirsdag blev fastklemt i en trafikulykke, måtte beredskabet i Stevns Kommune tilkalde assistance fra nabokommunen Køge. Den nærmeste brandstation, Falck i Hårlev, har nemlig ikke frigørelsesudstyr, og i stedet skal hjælpen komme fra det frivillige beredskab i Store Heddinge. Men her virkede tilkaldesystemet ikke.

Brandvæsen

Nye Falck-stationer i Hårlev og Store Heddinge

Falck har overtaget en tidligere lager- og garagebygning på Industrivej 26 i Hårlev, og her vil Falck snarest gå i gang med at indrette en moderne brandstation. Den eksisterende brandstation er for lille til at rumme stationens nye autosprøjte, som er blevet indsat i forbindelse med, at stationen er opgraderet fra hjælpestation til selvstændig brandstation. Også i Store Heddinge er en ny Falck-station på tegnebrættet.

Brandvæsen

Brandstation i Hårlev bliver selvstændig

Brand- og redningsberedskabet får et løft i den nye Stevns Kommune, hvor kommunen og Falck netop har indgået en fem-årig aftale, der bl.a. sikrer en opgradering af den nuværende hjælpebrandstation i Hårlev og tilførsel af nyt materiel. Aftalen har været forhandlet igennem længere tid mellem Falck og kommunens beredskabschef. Det har resulteret i den fem-årige aftale, der blev tiltrådt af sammenlægningsudvalget forleden.