Google Streetview
Brandvæsen

Dyrt udbud af brandslukning giver problemer for Slagelse Kommune

Slagelse Kommune har haft brandslukningen i Korsør og Skælskør i udbud, og udbuddet blev vundet af Falck. Imidlertid ligger Falcks nye pris 638.000 kr. over Slagelse Kommunes budget, og dermed står kommunen nu overfor et valg: Enten skal beredskabet have en tillægsbevilling på 638.000 kr., eller også skal den risikobaserede dimensionering genåbnes, så der kan findes besparelser.

Brandvæsen

Brandfolk måtte vente på færgen

Brandslukning på en mindre ø er en særlig udfordring. Den blev natten til tirsdag demonstreret på Omø, hvor et stuehus blev hærget af en brand. De lokale brandfolk, der råder over to pumper, ydede en stor indsats, men slukningshjælpen fra Skælskør blev forsinket, fordi færgen lå på Omø. Kaptajnen måtte derfor først vækkes, hvorefter færgen sejlede til Stigsnæs og hentede brandvæsen og politi – og så sejlede retur til Omø. Da assistancen nåede frem, var bygningen brændt ned.

Brandvæsen

Overlevede i et døgn efter 1½ time på bunden af Skælskør havn

En 52-årig mand, der natten til fredag blev reddet op fra bunden af Skælskør havn af dykkere fra Falck i Odense, døde lørdag. Da manden blev reddet op fra havnen, var der gået 1½ time siden han kørte i havnen i sin bil. Der er tidligere set eksempler på, at personer takket være den såkaldte dykkerrefleks kan overleve under vand i omkring en time uden at få mén.