Brandfolk måtte vente på færgen

Brandslukning på en mindre ø er en særlig udfordring. Den blev natten til tirsdag demonstreret på Omø, hvor et stuehus blev hærget af en brand. De lokale brandfolk, der råder over to pumper, ydede en stor indsats, men slukningshjælpen fra Skælskør blev forsinket, fordi færgen lå på Omø. Kaptajnen måtte derfor først vækkes, hvorefter færgen sejlede til Stigsnæs og hentede brandvæsen og politi – og så sejlede retur til Omø. Da assistancen nåede frem, var bygningen brændt ned.

Omø har ca. 185 indbyggere, og syv lokale brandfolk rykkede ud for at bekæmpe branden. ”Det gik ulykkeligt stærkt med den brand. På vej til brandstationen kørte jeg forbi huset, og der var der enkelte flammer på overetagen. Da vi senere kom med sprøjten og sikkerhedsudstyr, var der flammer op igennem halvdelen af taget”, fortæller Keld Berth, der er brandfoged på øen, til TV2 Øst.

Det lykkedes for brandfolkene at forhindre branden i at brede sig til andre bygninger ved hjælp af øens specialbyggede slukningskøretøj, der har to pumper og en vandtank på 1.000 liter.

Branden opstod formentlig i husets sauna.

Annonce