Leder på brandstation anholdt for op til 40 påsatte naturbrande

En ledende medarbejder på brandstationen i Egtved er blevet anholdt og sigtet for at stå bag omkring 40 påsatte naturbrande i lokalområdet. Alle brande er blevet slukket uden hverken personskade eller bygningsskade, men risikoen for spredning har været meget høj. Derfor valgte byretten også at varetægtsfængsle manden i fire uger. Brandstationen blev tirsdag ransaget.

Det er en 50-årig mand fra Egtved, der mandag kl. 15 blev anholdt af Sydøstjyllands Politi og sigtet for forsætlig brandstiftelse af en række brande i Egtved-området.

Anholdelsen skete i forbindelse med den seneste af de omkring 40 naturbrande, som de seneste to måneder har hærget området. Alle brandene er blevet slukket uden hverken personskade eller bygningsskade, men risikoen for spredning har været meget høj, når vejret er så tørt som nu – og især når der er tale om påsatte brande.

”Det er bekymrende, når der opstår så mange brande inden for kort tid, og derfor startede Sydøstjyllands Politi også meget tidligt i forløbet en samlet efterforskning. På den baggrund har Sydøstjyllands Politi nu anholdt en 50-årig mand for forsætlig brandstiftelse af en række brande”, oplyser politiet.

Den 50-årige blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre i Retten i Kolding, hvor retten valgte at varetægtsfængsle ham i fire uger. Manden nægtede sig skyldig, men kærede ikke kendelsen om varetægtsfængsling.

Ransagning på brandstationen

Ifølge Vejle Amts Folkeblad er den sigtede mand en ledende medarbejder på brandstationen i Egtved. Hans bil er blevet beslaglagt, ligesom hans hjem og brandstationen i Egtved blev ransaget tirsdag.

Det er Falck, der driver brandstationen, og redningskorpset oplyser følgende i en udtalelse til TV Syd:

”Vi og vores medarbejdere er meget berørte af sagen, og vi samarbejder naturligvis med politiet, hvis vi kan bidrage til efterforskningen. Vi tager sagen dybt alvorligt, og vi følger op med interne undersøgelser”.

Annonce