Præhospital

Tunø har fået ny sygetransports-ambulance

På Tunø har man et særligt beredskab, hvor lokalt mandskab med en udvidet førstehjælpsuddannelse bemander en sygetransportvogn, således at patienter kan transporteres til færgen eller lægehelikopteren. Nu har det lokale beredskab fået et nyere sygetransportkøretøj, der indsættes på øens næsten nye beredskabsstation.

Brandvæsen

Beredskabet på Tunø har fået en stor opgradering

Beredskabet på Tunø i Odder Kommune består af seks frivillige brandfolk, og de får nu opgraderet både deres udstyr og deres uddannelse. Brandfolkene er i disse dage på fastlandet for at få vedligeholdt og opgraderet deres brandmandsuddannelse, og samtidig har de fået udskiftet deres slukningskøretøj.

Præhospital

Tunø har taget ny beredskabsstation i brug

De fem medarbejdere i Tunøs præhospitale beredskab har fået langt bedre arbejdsforhold, efter at en ny beredskabsstation er blevet taget i brug. Tunø har ikke en egentlig ambulance, men derimod et særligt sygetransportkøretøj, der bemandes med mandskab, som har en udvidet førstehjælpsuddannelse – og dermed kan transportere patienter til færgen eller lægehelikopteren.

Præhospital

Tunø får ny beredskabsstation

Øen Tunø får nu en helt ny beredskabsstation, der skal huse øens sygetransportvogn. Det er Samsø Redningskorps, som i samarbejde med Region Midtjylland og Odder Kommune har besluttet at opføre den nye station. Det sker, efter at der er indgået en ny, 10-årig ambulancekontrakt mellem Region Midtjylland og Samsø Redningskorps.