Tunø får ny beredskabsstation

Øen Tunø får nu en helt ny beredskabsstation, der skal huse øens sygetransportvogn. Det er Samsø Redningskorps, som i samarbejde med Region Midtjylland og Odder Kommune har besluttet at opføre den nye station. Det sker, efter at der er indgået en ny, 10-årig ambulancekontrakt mellem Region Midtjylland og Samsø Redningskorps.

Som led i den nye ambulancekontrakt skal Samsø Redningskorps fortsat stå for det præhospitale beredskab på Tunø. Beredskabet består af en særlig sygetransportvogn – i form af en tidligere ambulance – som bemandes af lokale borgere med en førstehjælpsuddannelse.

Den nye beredskabsstation opføres i Tunø by. Stationen bliver på ca. 120 m2 med hvide vægge og rødt tag, som passer godt ind i lokalområdet. Der bliver desuden røde døre og porte. I garagen vil der blive gode forhold for det lokale sygetransportpersonale, herunder toilet og et lille mødelokale. Der indrettes også et motionsrum, som Odder Kommune stiller frit til rådighed for alle på Tunø – og som får egen indgang udefra.

Næste ændring i Tunøs beredskab bliver i 2022, hvor sygetransportvognen bliver udskiftet med en af Samsø Redningskorps nuværende Mercedes-Benz Sprinter-ambulancer. Dermed får personalet bedre arbejdsforhold, bl.a. med ståhøjde indvendigt i køretøjet.

Annonce