Brandvæsen

Brandmand ude af koma – og i bedring

Den brandmand, der natten til mandag blev hårdt kvæstet ved en eksplosion ved Viborg, er ikke længere i koma, og han er i bedring. Mandag eftermiddag blev han overført til Rigshospitalets brandsårsafdeling, og herfra er meldingen, at han er ved godt mod. Hans kollega, der også fik brandskader, er udskrevet fra sygehuset.

Brandvæsen

Røgdykker i kunstigt koma efter eksplosion

To røgdykkere blev natten til mandag kvæstet under en brand på en landejendom i Sønder Rind ved Viborg. Den ene røgdykker fik andengradsforbrændinger på begge arme, på halsen og bag på benene, og han er lagt i kunstigt koma, mens lægerne behandler ham. Begge røgdykkere er uden for livsfare.

Google Maps
Brandvæsen

Byggeprojekter på tre brandstationer

Tre af landets brandvæsener arbejder i øjeblikket med planer, der skal udbygge de lokale brandstationer. Hos Odsherred Brandvæsen skal der skaffes mere garageplads på brandstationen i Asnæs, Viborg Brandvæsen vil bygge en ny maskinhal på brandstationen i Viborg og Frederikshavn Brandvæsen vil have en servicehal i Frederikshavn.

Google Streetview
Brandvæsen

Falck vil sælge sin station i Bjerringbro

Frem til kommunalreformen stod Falck i Bjerringbro for brandslukningen i Bjerringbro og Hvorslev kommuner, men kort tid efter at Bjerringbro blev en del af Viborg Kommune, overtog det kommunale brandvæsen brandslukningen og oprettede sin egen station i Bjerringbro. Derefter blev Falck-stationen i Bjerringbro reduceret til en ren ambulancestation, men de godt 1.700 m2 station er for meget plads til en enkelt ambulance og de to reddere, som normalt er på vagt, så nu vil Falck sælge stationen.