Brandmand ude af koma – og i bedring

Den brandmand, der natten til mandag blev hårdt kvæstet ved en eksplosion ved Viborg, er ikke længere i koma, og han er i bedring. Mandag eftermiddag blev han overført til Rigshospitalets brandsårsafdeling, og herfra er meldingen, at han er ved godt mod. Hans kollega, der også fik brandskader, er udskrevet fra sygehuset.

Under branden på en landejendom blev to røgdykkere fra Viborg Brandvæsens station i Møldrup kvæstet ved en røggaseksplosion, og den ene brandmand måtte lægges i kunstigt koma, mens han blev behandlet. Han blev senere samme dag overført til Rigshospitalet, men er nu de af komaen. Han har fra sygesengen talt med brandchef Henning Holm Johansen fra Viborg Brandvæsen:

”Han var ved godt mod. Han har altid været en frisk fyr, og selvom han selvfølgelig var påvirket af sine sår, var der lidt den samme friske tone i hans udtryk, som der plejer at være. Det er selvfølgelig meget alvorligt, men efter omstændighederne har han det godt”, siger Henning Holm Johansen til Viborg Stifts Folkeblad.

Brandmanden har fået alvorlige forbrændinger på hænder og arme, og hans skader behandles med specialposer, der trækkes over de forbrændte områder. En tilsvarende behandling får den anden brandmand, der imidlertid er blevet udskrevet fra sygehuset.

Annonce