Brandvæsen

Danmarks mest uheldige brandvæsen?

For små tre måneder siden blev en autosprøjte fra Vilsbæk Frivillige Brandværn knust mod et vejtræ lidt syd for Aabenraa. Uheldet skete, mens brandfolkene var på vej hjem fra en opgave, men de slap heldigvis med knubs. Onsdag gik det så ud over brandkaptajnens hus i Vilsbæk by, som brød i brand, mens brandkaptajnen var på indkøb. Flere rum i huset udbrændte, ligesom hele tagkonstruktionen er brændt. Det får den lokale TV-station til at kåre Vilsbæk Frivillige Brandværn til landets uheldigste brandvæsen.

Brandvæsen

Fører af forulykket autosprøjte havde ikke stort kørekort

Mandagens voldsomme ulykke, hvor en autosprøjte fra Vilsbæk Frivillige Brandværn blev smadret mod et træ, har vist sig også at være en illustration af de frivillige brandværns rekrutteringsproblemer. Føreren af autosprøjten havde nemlig ikke stort kørekort, og derfor er han nu blevet sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Da alarmen gik, mødte der kun én brandmand med stort kørekort, og han bemandede et andet køretøj, mens brandmanden uden kørekort blev fører af autosprøjten – og på vej hjem fra udrykningen gik det altså galt, og det tunge køretøj forulykkede.

Brandvæsen

Autosprøjte smadret mod træ

En autosprøjte med fire brandfolk fra Vilsbæk Frivillige Brandværn blev ved middagstid knust mod et træ, da den var på vej retur efter en udrykning til Kliplev Plejehjem. Tre af de fire brandfolk kom til skade ved ulykken, og de blev kørt til traumecenteret på Aabenraa Sygehus, men de er tilsyneladende sluppet billigt fra ulykken.