Fører af forulykket autosprøjte havde ikke stort kørekort

Arkivfoto

Mandagens voldsomme ulykke, hvor en autosprøjte fra Vilsbæk Frivillige Brandværn blev smadret mod et træ, har vist sig også at være en illustration af de frivillige brandværns rekrutteringsproblemer. Føreren af autosprøjten havde nemlig ikke stort kørekort, og derfor er han nu blevet sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Da alarmen gik, mødte der kun én brandmand med stort kørekort, og han bemandede et andet køretøj, mens brandmanden uden kørekort blev fører af autosprøjten – og på vej hjem fra udrykningen gik det altså galt, og det tunge køretøj forulykkede.

Alarmen mandag middag lød på brand på plejehjemmet i Kliplev, og Vilsbæk Frivillige Brandværn havde to brandkøretøjer, der skulle af sted, men på brandstationen mødte kun én brandmand med stort kørekort, skriver Jydske Vestkysten. I skyndingen sprang en af de andre brandfolk til og kørte autosprøjten.

Alarmen viste sig at skyldes harmløs røg i plejehjemskøkkenet, og turen gik hurtigt tilbage mod brandstationen. Men autosprøjten, der blev ført af brandmanden uden stort kørekort, kørte ind i et træ på hjemvejen. Tre af de fire brandfolk i bilen kom lettere til skade.

Brandmanden sigtes nu for kørsel uden stort kørekort, men samtidig giver sagen anledning til en kraftig indskærpelse af reglerne hos Aabenraa Beredskab.

Annonce