Fik belønning for at redde bevidstløs mand ud af en brændende bil

Mathias Nielsen var en af de borgere, der fredag fik en dusør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ved et arrangement på politigården i Næstved. Mathias fik dusøren, fordi han trak en bevidstløs mand ud af en brændende bil efter et færdselsuheld. Hændelsen skete den 31. juli 2021, hvor Mathias kom kørende på Marielyst Strandvej i Væggerløse, da to biler foran ham kørte frontalt sammen.

Dusøren på 1.000 kr. blev markeret med kaffe og kage og en tale til hver af dusørmodtagerne fra politidirektør Lene Frank.

”Du steg ud, og var med til at hjælpe i den kaotiske situation på ulykkesstedet. Parterne i uheldet mente, at alle var kommet ud af de to biler, der var brudt i brand ved sammenstødet. Men du opdagede, at der stadig sad en bevidstløs mand bag rattet i den bil, som der var mest ild i. Resolut gik du hen og fik hevet ham bagud af den brændende bil. Ganske kort tid efter var begge biler omsluttet af ild”, sagde Lene Frank – og fortsatte:

”Der er ingen tvivl om, at du denne dag reddede mandens liv, og at du satte din egen sikkerhed til side, da du gjorde det. Det er rart at vide, at der er folk som dig i verden, der helt kompromisløst hjælper, når nogen er i nød. Det kan du være stolt af. Jeg vil sige dig mange tak for din uselviske og meget modige indsats”.

Annonce