Langsom computerstart ved tunnelbrand

Der var slået katastrofealarm. Nede i det ene tunnelrør var der udbrudt brand i et arbejdstog, og ingen vidste endnu noget om hvor mange, der var fanget nede i tunnellen. Beredskab, politi og lægehold rykkede ud. Men politiets computere i kommandocentralen brugte de første hektiske minutter på at stå og opdatere programmerne.

Det var det syn, der mødte de politifolk, der skulle lede redningsindsatsen ved branden i Storebæltstunnellen mandag den 5. juni, da de ankom til kommandocentralen under Korsør Station, oplyser DR Regionalen. Politiets IT-afdeling havde nemlig glemt at fortælle Slagelse Politi, at der var blevet lagt en opdatering af systemet ind i løbet af pinsen, og den blev automatisk aktiveret, da døgnvagten tændte computerne kort efter alarmen gik.

Politiinspektør og ansvarlig for beredskabet Bjarne Sørensen bekræfter forløbet. “Men det havde ingen som helst konsekvenser for vores indsats”, siger han. Ifølge Bjarne Sørensen har computerne da heller ikke nogen direkte funktion i forhold til koordineringen af redningsindsatsen, men politiet bruger dem til at føre deres log, der skal være med til at give overblik over hændelsesforløbet bagefter.

Efterfølgende er der dog blevet strammet op på kommunikationen, så Slagelse Politi får besked ved opdateringer af systemet.

Annonce