Nu er kontrakten på fremtidig drift af SINE blevet tildelt – uden konkurrence

Arkivfoto

Der er tale om en kæmpe kontrakt, der oprindeligt er blevet vurderet til en værdi på mellem 1,8 og 2,7 mia. kr. Det handler om kontrakten på den fremtidige drift af beredskabernes SINE-radionetværk, som har 45.000 brugere i Danmark. Nu har Rigspolitiet så tildelt kontrakten til den nuværende leverandør, Dansk Beredskabskommunikation A/S. Valget var dog ikke svært, for selskabet var den eneste byder på kontrakten.

Efter et årelangt forløb, hvor genudbuddet af SINE-netværket gang på gang er blevet udskudt af Rigspolitiets Center for Beredskabskommunikation (CFB), har CFB nu besluttet at tildele kontrakten til den nuværende leverandør, Dansk Beredskabskommunikation A/S. CFB har vurderet, at kontrakten har en værdi på mellem 1,8 og 2,7 mia. kr.

Tildelingen har ikke været et svært valg for CFB. Der var nemlig ingen form for konkurrence, idet Dansk Beredskabskommunikation A/S var eneste byder på milliardkontrakten. Selskaberne Consortium CAC (bestående af virksomhederne Cibicom A/S, On Tower Denmark ApS og Airbus Defence and Space OY), Nokia Solutions and Network OY og Telenor A/S var ellers også blevet prækvalificeret i udbudsprocessen, men ingen af de tre endte med at afgive tilbud.

Udbudsreglerne indebærer, at der nu er startet en såkaldt standstill-periode, hvor eventuelle klager kan indbringes for Klagenævnet for Udbud. Perioden udløber den 25. september 2023, hvorefter kontrakten mellem CFB og Dansk Beredskabskommunikation A/S kan underskrives.

Annonce