Nye SINE-skadestedssæt udskydes igen

Udvidelsen af antallet af skadestedssæt på SINE-radionettet fra 200 til 232 og indførelsen af 100 nye assistance-skadesæt er endnu en gang blevet udskudt. Det skyldes, at Rigspolitiets Center for Beredskabskommunikation har erfaret, at der stadig er enkelte beredskaber, der ikke har fået opdateret deres SINE-radioer med den nye struktur.

Det var TOAS (forummet for den Tværgående Operativ Anvendelse af SINE), der i foråret 2016 besluttede at udvide antallet af skadestedssæt i SINE fra 200 til 232 og indføre 100 nye assistanceskadesæt (300-399) med kun én talegruppe. Beslutningen blev taget på baggrund af en række anbefalinger fra en tværsektoriel arbejdsgruppe, der over en længere periode havde søgt at optimere brugen af SINE i de danske beredskaber.

Oprindeligt skulle de nye skadestedssæt have være taget i brug ved årsskiftet, men det blev i første omgang udskudt til april 2017 – og derefter til den 31. juli 2017.

Nu gør problemet med, at enkelte beredskaber ikke har fået opdateret deres SINE-radioer med den nye struktur, altså atter en udskydelse nødvendig – denne gang til 31. oktober 2017.

Annonce