Nu kan alarmcentralerne lokalisere 112-opkald fra Android-smartphones

Den såkaldte AML-teknologi er nu blevet udrullet til smartphones, der anvender Android-styresystemet.  Det betyder, at en borger, der ringer 112 fra en smartphone, der anvender Android, vil kunne lokaliseres af alarmcentralen – og dermed vil kunne få hjælp, selv om borgeren ikke selv er klar over præcist, hvor den pågældende befinder sig.

Det har gennem længere tid været arbejdet på at sikre, at de tre danske alarmcentraler kan lokalisere alarmopkald fra smartphones via den såkaldte AML-teknologi (Advanced Mobile Location).

Rigspolitiet oplyser nu, at AML-teknologien er blevet delvist udrullet for smartphones, som anvender Googles Android-styresystem. Det betyder, at en borger, der ringer 112 fra en smartphone, der anvender Android-systemet, vil kunne lokaliseres af alarmcentralen og dermed kan få hjælp, selv om borgeren ikke er klar over præcist, hvor den pågældende befinder sig.

Der pågår endvidere drøftelser mellem beredskabsmyndighederne og Apple om udrulning af AML for smartphones, som anvender Apples iOS-styresystem.

Rigspolitiet understreger, at indsamling af lokaliseringsdata via AML hos alarmcentralerne forudsætter en aktiv handling fra borgerens side – gennem et opkald til 112 – og lokaliseringsoplysninger vil derfor kun blive sendt til politiet og det øvrige beredskab i forbindelse med, at borgeren foretager et alarmopkald.

Annonce