Politifolk får belønning for livreddende indsats

Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Fire politibetjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fået tildelt dusører for en enestående indsats, der har været med til at redde liv. To af betjentene reddede en mand ud af et brændende hus, den tredje betjent standsede en mand, der var ved at springe ud fra Storstrømsbroen, og den fjerde betjent reddede hele to selvmordstruede kvinder.

Betjentene Martin og Simone blev kaldt til en brand i en villa, hvor der angiveligt boede en mand med sin hund. De kunne se, at huset var fyldt med røg, og umiddelbart var der intet tegn på, at manden skulle opholde sig hjemme. De besluttede dog alligevel at knuse en rude for at se, om nogen var hjemme. Her kunne de så se, at manden befandt sig indenfor og havde brug for hjælp til at komme ud. Martin og Simone reddede manden ud fra huset, og for den indsats har de begge modtaget en dusør.

Betjenten Louise var en dag kørt over Storstrømsbroen. Her mente hun at have set en mand på broen. Hun vendte derfor om og kunne se, at manden var på vej ud over rækværket. Hun formåede at standse ham, og hendes indsats var dermed med til at redde mandens liv. For det har hun modtaget en dusør.

Reddede to selvmordstruede

Betjenten Peters patrulje blev sendt ud til en havn, hvor man mente at have set en selvmordstruet kvinde. Lige da han ankom til stedet, så Peter kvinden springe i det iskolde vand. Straks smed han sine støvler og jakke og sprang i vandet. Han fik hurtigt bjærget kvinden op af vandet og i sikkerhed på kajen.

En anden aften fik Peter endnu en efterlysning af en selvmordstruet kvinde. Ved en gennemgang af en række offentlige toiletter fandt Peter frem til et aflåst toilet, hvor han skaffede sig adgang. Kvinden var derude og fik med det samme livreddende førstehjælp af Peter.

Ved begge tilfælde har Peter været med til at redde liv, og for det modtager han en dusør.

”Alle vores politifolk yder en særlig indsats for borgerne i Danmark. Men i ekstraordinære tilfælde fortjener vores politifolks hurtige handlekraft og mod at blive belønnet med en dusør af rigspolitichefen. Hernede sydpå har vi æren af, at fire af vores dygtige politibetjente netop har fået en dusør for deres enestående indsats, der har været med til at redde liv”, lyder det fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi om de fire betjente.

Annonce