Hverdagshelte fik dusør af Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

I sidste uge modtog fem af hverdagens helte i Østjylland stor tak og dusører for deres flotte indsatser. Borgerne blev blandt andet belønnet for en redningsaktion og hurtig førstehjælp. Politidirektør Kirsten Dyrman fremhævede, at borgerne havde vist imponerende mod og handlekraft gennem deres handlinger.

Dusørceremonien blev afholdt på politigården i Aarhus. Her modtog dusørmodtagerne takkebreve og mindre kontantbeløb af politidirektør Kirsten Dyrman, chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen og stabschef Thomas Anderskov Riis.

”Det er nogle voldsomme situationer dusørmodtagerne har stået i, men alligevel formåede de at holde hovedet koldt og handle hurtigt. De har vist imponerende mod og handlekraft, og det synes vi fra politiets side fortjener en særlig anerkendelse”, siger politidirektør Kirsten Dyrman.

Dusørmodtagerne

Claus Fogh Nielsen (34 år), Andreas Fogh Nielsen (28 år) og Kaj Albert Nielsen (67 år) fra Grenaa

Den 27. juli 2020 var brødrene Claus og Andreas samt deres far ude at fiske i deres båd ud for Sangstrup Strand. Her fik Claus en opringning fra sin kæreste, som inde fra strandkanten havde hørt en dykker råbe om hjælp. Claus, Kaj og Andreas skyndte sig til stedet, hvor de i fællesskabet fik trukket den udmattede dykker ombord i båden.

Da de fik at vide, at dykkerens far var under vandet, udviste de ekstraordinær handlekraft ved at sætte en markeringsbøje ud, så redningshelikopteren kunne lokalisere den forsvundne dykker, der herefter blev fløjet til hospitalet. Dykkerens far blev erklæret død efter ankomsten til hospitalet.

Amanda Karlsson (44 år) fra Risskov

Den 21. december 2020 ringede Amandas søn til hende, fordi han og hans kammerat havde set en ung kvinde, der var ved at kravle op i en telemast. Amanda reagerede straks og ankom hurtigt til stedet. Her begyndte Amanda at tale til den unge kvinde, der nu stod på ydersiden af telemasten i cirka 20 meters højde. Da Amanda ikke kunne fastholde en dialog med kvinden, blev hun på stedet og bad den unge kvinde om at holde fast, indtil hjælpen kom frem. Efter et stykke tid valgte den unge kvinde at kravle ned fra masten og modtage hjælp.

Kasper Ottzen (38 år) fra Viby J

Den 22. juli 2020 var Kasper ude at løbe en tur nær væddeløbsbanen i Aarhus C, da han så en person, som var blevet skudt og havde brug for hjælp. I samarbejde med en anden borger på stedet påbegyndte Kasper førstehjælp på personen.

Mens den anden tilstedeværende borger fortsatte med at give personen hjertemassage, tog Kasper sin trøje af og brugte den til at stoppe personens blødninger. Sammen fortsatte de med at yde førstehjælp, indtil en patrulje ankom til stedet og overtog førstehjælpen. Personen mistede kort tid efter livet.

Annonce