1.200 har skrevet under: Vil bevare udrykningslæge på Vestfyn

Ved månedens udgang er det slut med udrykningslægen på Vestfyn. I mange år er læge Claus-Henrik Rasmussen – der også er ledende korpslæge i Responce – rykket ud til alvorlige ulykker og sygdomstilfælde i lokalområdet, men den ordning har Region Syddanmark valgt at spare væk. På under en uge har 1.200 skrevet under på en protest mod lukningen.

Som led i en større spareplan nedlægger Region Syddanmark udrykningslægeordningerne på Vestfyn samt i Vejle og Fredericia, hvor lokale læger får ca. 2.000 kr. pr. udrykning

Nu har den 15-årige Trine Knudsen fra Brenderup på Vestfyn så startet en underskriftsindsamling med et budskab om, at Claus-Henrik Rasmussen skal have mulighed for at fortsætte som udrykningslæge.

”Årsagen til, at jeg har lavet en Facebook-side og denne underskriftindsamling er, at jeg er dybt taknemlig over, at Claus Henrik reddede min mors liv, da hun faldt om med en mega stor hjerneblødning og var i voldsom livsfare den 30/7-2015, men med hurtig og rigtig behandling af Claus Henrik klarede hun det heldigvis”, skriver Trine Knudsen om baggrunden for underskriftsindsamlingen.

På blot en uge har godt 1.200 skrevet under.

Annonce