17-årig anholdt efter skud med bomberør mod ambulance

En 17-årig mand fra Videbæk blev torsdag aften anholdt, efter at han fra en bil havde affyret et bomberør mod en ambulance, der var på vej til hospitalet med en patient. Ambulancen måtte foretage en nødopbremsning, da fyrværkeriet eksploderede mod forruden. Senere på aftenen kunne politiet imidlertid anholde den 17-årige, der nu er sigtet for at bringe andres liv eller førlighed i fare.

Episoden fandt sted torsdag aften i Herning, hvor der fra bagsædet på en forbipasserende bil blev affyret skud fra et bomberør mod en ambulance, der havde en patient i bårerummet. Fyrværkeriet eksploderede mod ambulancens forrude, og føreren måtte foretage en nødopbremsning.

Bilen kørte i første omgang væk, men efter en hurtig efterlysning i medierne blev politiet kontaktet af en 20-årig mand fra Videbæk, der oplyste, at han havde været fører af bilen. Han navngav samtidig den passager, der havde affyret bomberøret.

Passageren viste sig at være en 17-årig mand fra Videbæk, der samme aften kl. 22.14 blev anholdt. Han blev afhørt, mens forældrene var til stede.

”Han siger, at han fik lyst til at affyre bomberøret. Det var en spontan handling og ikke noget, der var planlagt. Han sagde også, at det ikke var for at skade nogen”, siger sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning til Herning Folkeblad.

Både passager og fører er sigtet

Den 17-årige blev løsladt natten til fredag kl. 01.23, da politiets jurister havde vurderet, at der ikke var grundlag for en varetægtsfængsling. Han er nu sigtet for overtrædelse af straffelovens § 252 om at bringe andres liv eller førlighed i fare. Politiet har også sigtet den 20-årige fører for medvirken til overtrædelse af § 252.

Hele episoden blev optaget på ambulancens dashcam.

Annonce