Politiet går ind i sag om fund af kemikalier og fyrværkeri hos brandvæsen

Brandstationen i Kalundborg.

Midt- og Vestsjællands Politi vil nu vurdere, om der er grundlag for en straffesag, efter at politiet tirsdag fik en anmeldelse om, at der hos Vestsjællands Brandvæsen i Kalundborg var fundet en større mængde af opmagasinerede kemikalier og fyrværkerieffekter. Materialet – herunder op mod 4 tons fyrværkeri – er tilsyneladende blevet samlet sammen gennem nogen tid som led i beredskabets daglige arbejde, men er ikke blevet bortskaffet løbende.

Midt- og Vestsjællands Politi fik tirsdag eftermiddag en anmeldelse om, at der på en oplagsplads hos Vestsjællands Brandvæsen på Rynkevangen i Kalundborg var gjort et større fund af opmagasinerede kemikalier og fyrværkerieffekter.

Assisteret af Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab og ammunitionsrydningstjenesten fra Forsvaret har politiet siden gennemgået de genstande, der blev fundet på pladsen. Gennemgangen blev afsluttet torsdag eftermiddag, og det foreløbige resultat er, at der i alt er fundet 426 bøtter og tønder indeholdende ca. 6.000 liter kemikalier af forskellig art samt fyrværkeri svarende til en samlet nettokrudtmængde på mellem 2,5 og 3,75 ton.

Myndighederne er nu i gang med at fjerne kemikalierne og sørge for, at de bliver bortskaffet på en forsvarlig, sikker og korrekt vis.

Efterforsker nu sagen

Området bruges i det daglige af Vestsjællands Brandvæsen, og effekterne, der var opbevaret i bøtter og sandfyldte tønder, har været samlet sammen gennem nogen tid som led i beredskabets daglige arbejde, men er tilsyneladende ikke blevet bortskaffet løbende.

Politiet efterforsker nu, om opmagasineringen af kemikalier og fyrværkeri har været en overtrædelse af lovgivningen:

”Vi skal nu sammen med ekspertberedskaberne have vurderet, om tingene har været korrekt opbevaret og i hvilket omfang, opbevaringen eventuelt har udgjort en fare for andre. Når vi ved det, så skal den videre efterforskning af sagen vise, om der i givet fald er nogen, der skal holdes ansvarlig for forholdene på pladsen”, siger vicepolitiinspektør Jacob Olsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Annonce