40 dages fængsel efter vold mod ambulanceredder

En 33-årig mand er blevet idømt 40 dages ubetinget fængsel, efter at han i juli skubbede og slog en ambulanceredder. Ved et drukgilde i Glamsbjerg på Fyn var manden faldet i en sø, og der blev tilkaldt en ambulance. Ved ambulancens ankomst var den 33-årige nøgen og angreb ambulanceredderen. Ambulancen måtte efterfølgende forhindre manden og hans kone i at køre fra stedet.

Ved Retten i Odense fortalte den 33-årige om det drukgilde, som han deltog i den 12. juli 2022. Han kunne dog kun huske de første timer, men derefter fik han et blackout – og husker ikke noget, før han næste morgen vågnede nøgen på politistationen.

Ifølge Fyens Stiftstidende var det mandens kone, som tilkaldte en ambulance, da hun ikke længere kunne håndtere ham. I mellemtiden var manden faldt i en lille sø, men var kommet op igen – og havde sat sig nøgen på bagsædet af en bil.

Redder ramt af slag i ansigtet

”Der blev råbt og dyttet inde fra bilen. Konen var grædefærdig og fortalte os, at manden sad i bilen og slet ikke var til at styre. Derfor gik jeg over til bilen, hvor jeg roligt tilbød min hjælp. Med det samme fik jeg et møgfald, hvor manden råbte til mig, at jeg skulle fucke af. Pludselig råbte kvinden, at jeg skulle passe på, fordi manden havde en kniv. Der mistede jeg fokus et øjeblik, og så kunne jeg mærke, at jeg blev ramt at et slag i ansigtet”, fortalte den ene ambulanceredder ifølge Fyens Stiftstidende i retten.

Herefter forsøgte redderne at komme væk fra tumulten ved at køre fra stedet. Men da de så, at den sigtede og konen forsøgte at slippe væk fra stedet, satte redderne en hindring for det.

”Jeg kunne se, at bilen forsøgte at køre. Derfor standsede jeg ambulancen midt i indkørslen, så manden og kvinden ikke kunne flygte fra stedet”, fortalte redderen.

Var i besiddelse af ulovlig kniv

Da politiet ankom 20 minutter senere, blev manden anholdt. I bilen fandt politiet også en springkniv med et blad på otte centimeter.

Retten takserede sagen til 40 dages ubetinget fængsel. Dommeren lagde vægt på, at vold mod en person i offentlig tjeneste eller hverv efter straffelovens § 119 straffes med ubetinget fængsel. Også den ulovlige kniv indgik i straffastsættelsen, hvor dommeren desuden anså det for en skærpende omstændighed, at den 33-årige havde to tidligere domme for overtrædelse af knivloven.

Manden accepterede dommen, der således ikke bliver anket.

Annonce