Frifundet for at have generet ambulance under udrykning

Arkivfoto: Per Johansen

Det var ord mod ord, og derfor mente byretten i Roskilde ikke, at der var tilstrækkelige beviser til, at den 51-årig mand kunne dømmes for at have generet en ambulance under udrykning. Ifølge ambulancens fører havde den 51-årige ellers blandt andet overhalet ambulancen indenom og derefter bremset hårdt op lige foran den, så ambulanceredderen måtte foretage en katastrofeopbremsning og undvigemanøvre.

Ifølge Sjællands Nyheder var den 51-årige mand fra Roskilde tiltalt for en episode, der fandt sted i december 2009, men sagen er først nu blevet behandlet af byretten i Roskilde.

Ambulancen var den pågældende dag på en udrykning, og redderne forklarede i retten, at ambulancen blev overhalet indenom af en bil, der herefter bremsede hårdt op lige foran ambulancen, så redderen måtte foretage en katastrofeopbremsning og undvigemanøvre. Efterfølgende forsøgte ambulancen at overhale bilen, men bilen satte farten tilsvarende op. Derved kom bilen og ambulancen til at køre side om side over en længere strækning.

Retten valgte imidlertid at frifinde den 51-årige, som var blevet identificeret som fører af bilen. Det skete på baggrund af hans egen forklaring, idet han selv mente, at han netop havde forsøgt at gøre plads for ambulancen, ligesom han nægtede at have kørt for hurtigt. Kun den indvendige overhaling kunne han erkende, og det udløste en bøde på 1.000 kr., men i de øvrige forhold mente retten ikke, at anklagemyndigheden havde løftet bevisbyrden.

Annonce