Ærø mister ekstra ambulanceberedskab når BIOS tager over

Når BIOS den 1. september 2015 overtager ambulancekørslen i størstedelen af Region Syddanmark, så bliver ambulanceberedskabet på Ærø reelt halveret. Hidtil har ambulancekørslen på Ærø været varetaget af Ærø Redningskorps som underleverandør til Falck, og redningskorpsets ejer har gratis stillet en ekstra ambulance til rådighed. Men den ordning slutter nu.

Ærø har officielt et enkelt ambulanceberedskab, men ejeren af Ærø Redningskorps, Kurt Hansen, har hidtil stillet en ekstra ambulance med bemanding til rådighed, når der var brug for det. Men når ambulancekørslen om en måneds tid overgår til BIOS, ophører den særlige service fra Ærø Redningskorps.

Det er Region Syddanmark, som i givet fald skal indgå en aftale med BIOS om et ekstra beredskab på Ærø, og her bekræfter man, at det ekstra beredskab næppe vil være til rådighed fra 1. september 2015. Årsagen er først og fremmest de mange andre problemer, som der har været med implementeringen af de nye ambulancekontrakter:

”Vi har mange andre udfordringer, så det er ikke lige den opgave, der ligger øverst. Men vi skal nok finde en løsning”, siger formanden for regionens præhospitale udvalg, Thyge Nielsen (V), til Fyns Amts Avis.

Heller ikke BIOS’ direktør, Morten Hansen, vil give et bud på, hvornår en løsning falder på plads. Han lader det være op til regionen at afgøre slagets gang. ”Vi arbejder på forskellige løsninger. Men penge løser mange ting”, siger han til Fyns Amts Avis.

Annonce