Brandvæsen

Tab af ambulancekørsel giver underskud hos ø-redningskorps

Da BIOS vandt udbuddet af størstedelen af ambulancekørslen i Region Syddanmark, betød det også et slut på en epoke for det familieejede Ærø Redningskorps, der hidtil havde været underleverandør for Falck på Ærø. Økonomisk har det også haft konsekvenser for redningskorpset, der i 2016 fik halveret sin bruttofortjeneste – og endte året med et underskud.

Præhospital

Redningskorps skal hjælpe med op- og nedbæringer på Ærø

BIOS’ ambulanceberedskab på Ærø får nu mulighed for at trække på brandfolk fra Ærø Redningskorps. De to reddere, som udgør ambulanceberedskabet, vil nemlig ikke selv kunne håndtere akutte op- og nedbæringer, f.eks. hvis patienter skal bæres op fra lystbåde. Den nye ordning kommer til at koste regionen ca. 140.000 kr. om året.

Præhospital

Lokalpolitikere: Opsig kontrakten med BIOS på Ærø

Region Syddanmark bør opsige kontrakten med BIOS om ambulancekørsel på Ærø og i stedet indgå en ny kontrakt med det lokale Ærø Redningskorps eller en anden operatør. Det mener SF og Enhedslisten på Ærø, som ønsker, at en ny kontrakt skal omfatte to ambulanceberedskaber, eventuelt med inspiration fra den fleksible drift, som anvendes på Samsø.

Præhospital

Overvejer alternativer til dyr akutbil på Ærø

Siden månedsskiftet er det faste ambulanceberedskab på Ærø blevet suppleret af en akutbil, som bemandes af en BIOS-redder på rådighedsvagt. Akutbilen forventes at få ca. 10 udrykninger om året, og med den nuværende prissætning vil hver udrykning koste regionen omkring 170.000 kr. Derfor er der kun indgået en kontrakt på tre måneder, og der overvejes alternative løsninger.

Præhospital

Ærø får akutbil i stedet for ekstra ambulance

Om to uger er det slut med at have et ekstra ambulanceberedskab på Ærø. Ejeren af Ærø Redningskorps, Kurt Hansen, har hidtil leveret det ekstra beredskab gratis, men den ordning bortfalder, når ambulancekørslen overgår til BIOS. I stedet har Region Syddanmark nu indgået aftale med BIOS om, at der skal indsættes en akutbil med en enkelt redder.

Præhospital

Ærø mister ekstra ambulanceberedskab når BIOS tager over

Når BIOS den 1. september 2015 overtager ambulancekørslen i størstedelen af Region Syddanmark, så bliver ambulanceberedskabet på Ærø reelt halveret. Hidtil har ambulancekørslen på Ærø været varetaget af Ærø Redningskorps som underleverandør til Falck, og redningskorpsets ejer har gratis stillet en ekstra ambulance til rådighed. Men den ordning slutter nu.

Autohjælp

Stigende overskud hos Ærø Redningskorps

2013 blev endnu et godt år for det privatejede Ærø Redningskorps, som blandt andet udfører ambulancekørsel, brandslukning og autohjælp på Ærø. Redningskorpsets bruttofortjeneste og overskud steg i 2013, og overskuddet landede på næsten 1 mio. kr. Med en egenkapital på over 13 mio. kr. er selskabet særdeles solidt.

Autohjælp

Pænt overskud hos Ærø Redningskorps

Det er en pæn forretning at drive et traditionelt ø-redningskorps med brandslukning, ambulancekørsel, autohjælp, sygetransport – og vognmandsforretning. Det demonstrerer Ærø Redningskorps endnu engang med et solidt overskud på 1,2 mio. kr. og en egenkapital, der placerer det lille redningskorps som en af de mest solide virksomheder indenfor det danske beredskab.